Compania aeriana Air Madrid, care si-a suspendat cursele in Romania la 14 decembrie, iar a doua zi tot restul activitatilor, si-a declarat, la tribunalul madrilen de comert, starea de incapacitate de plata, potrivit presei spaniole.

Compania spaniola Air Madrid a explicat ca nu are suficiente fonduri pentru a plati daunele clientilor prejudiciati. Obiectivul societatii este "de a incerca sa gaseasca o solutie" pentru problemele generate de oprirea activitatilor sale care a lasat la sol mai multe mii de pasageri, a declarat o sursa din companie, citata de media spaniola.

Tribunalul de comert din capitala Spaniei trebuie sa hotarasca, in urmatoarele zile, soarta companiei aeriene "low cost". Suspendarea zborurilor companiei Air Madrid, care efectua mai ales zboruri pe distante mari spre America Latina, a lasat la sol mai multe mii de pasageri, dintre care multi au ramas mai multe nopti in aeroporturile din Madrid si Barcelona.

Cei mai multi dintre ei au plecat pama la urma cu avioane inchiriate de guvernul spaniol sau cu zboruri suplimentare ale altor companii aeriene. Cei 100.000 de calatori care isi cumparasera bilete pentru date ulterioare cer rambursarea banilor cat se poate mai repede.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Orase sufocate de turisti. Cum s-a transformat viata rezidentilor