Luna aprilie este perfecta pentru calatorii in emisfera nordica: vremea se incalzeste, florile primavaratice rasar in orice colt, iar tu poti sa descoperi orase pe care mereu ti-ai dorit sa le vizitezi. Agentia de turism Momondo a creionat o lista zece destinatii de calatorie care isi ating apogeul in aprilie si se arata mai interesante ca niciodata.

1. Vacanta in Malaga

Cand se gandeste la Malaga, majoritatii i se perinda prin fata ochilor razele unui soare orbitor, niscaiva valuri inspumate si parca pielea incepe cumva sa se bronzeze de la ea putere. Bineinteles, asta-i exact ce se intampla acolo in lunile dogoritoare de vara, dar altfel sta treaba in aprilie, cand vremea iti mai da si pentru o excursie pe drumuri de tara si plimbari prin oras la orice ora, fara pic de risc de insolatie. Daca, data fiind temperatura prielnica, te incumeti la suisul celor 200 de scari ale catedralei din Malaga, ceea ce primesti in schimb este o priveliste superba asupra orasului si a marii ce ii uda tarmul, arata Momondo.

Malaga

Sursa foto: Roberto Sorin / Shutterstock

2. Vacanta in Istanbul

In fiecare aprilie, Istanbul sarbatoreste luna lalelelor si un intreg festival, cu tot alaiul corespunzator, imbraca parcul Emirgan in culori intense. Nu trebuie sa stergi Olanda de pe lista, dar treaba cu lalelele e un detaliu de luat in seama in cazul unei competitii Turcia - Olanda. Tot in aprilie, cozile din fata Moscheii Albastre sau a catedralei Hagia Sofia devin ceva ce nu te mai deranjeaza.

Pentru ceva mai putin turistic, indreapta-te catre Uskudar, oras ce apartine jumatatii asiatice si are mai degraba aerul unui sat aflat in mijlocul gigantei metropole. Spre deosebire de jumatatea mai comerciala de oras, lucrurile de aici nu dau impresia a fi special croite pentru a lua ochii turistilor, ci pentru autentica relaxare a localnicilor.

Istanbul

Sursa foto: Seqoya / Shutterstock

3. Vacanta in Roma

Aici, "alcachofa", pe are ocunoastem mai degraba dupa romanescul "anghinare" (o planta veche de mii de ani), este pregatita in fel si chip de bucataria italiana si in cinstea careia se organizeaza un intreg festival de trei zile, in aprilie.

Iar daca norocul trage sforile pentru a te afla aici in ziua 21 de lunii, putem spune ca ajungi la fix pentru a te alatura multimii ce sarbatoreste ziua Romei (Natale di Roma). Printre altele, asta-i ziua in care toate muzeele orasului sunt libere de taxe, iar patru zile mai tarziu, pe 25, Roma sarbatoreste Ziua Eliberarii. Ca sa tragem linie, daca mancarea de sezon si sarbatorile nationale nu iti sunt suficiente, poate azaleele, macii si frumoasa glicina inflorita care acopera pamantul italian in luna aprilie reusesc sa umple paharul.

Roma

Sursa foto: Vladimir Sazonov / Shutterstock

4. Vacanta in Tel Aviv

Tel Aviv este o combinatie reusita intre centru boem si cosmopolit, imperecheat cu plaje de reviste si istorie de peste 7.000 de ani (si vorbim aici despre cel mai vechi port din lume). Inchipuie-ti acum o impletitura de zgarie-nori, plaje mediteraneene si un soi de cetate medievala cu moschei in loc de biserici si palmieri in loc de mesteacani si stejari. Zborurile foarte ieftine din aeroporturile romanesti sunt, de asemenea, un motiv solid de a vizita Tel Aviv.

Tel Aviv

Sursa foto: Boris Stroujko / Shutterstock

5. Vacanta in Varsovia

Centrul Vechi din Varsovia este un exemplu de retransformare urbana si depasire a mostenirii istorice. Atunci cand rezervi biletul spre Varsovia stii ca nu primesti, pur si simplu, o oarecare calatorie intr-o oarecare tara fost sovietica, ci un loc unde arhitectura moderna priveste in fata constructiile comuniste; unde cultura este la ea acasa (si ca veni vorba, in Parcul Lazienki se petrec concerte gratuite, in aer liber, de jazz si muzica clasica).

Varsovia

Sursa foto: MarinaD_37 / Shutterstock

6. Vacanta in Larnaca

Larnaca este mult mai mult decat o simpla "calatorie pe o insula". O varietate de flori primavaratice si un verde ce straluceste de-ti ia ochii acopera pamantul insulei, in vreme ce ploile obisnuite de iarna dispar incet incet.

Istoria se intinde pe 10.000 de ani de civilizatii contrastante, plaje care abia isi incep sezonul de munca si un Lac Sarat in reflexia caruia se oglindeste frumoasa moschee Hala Sultan Teke gasesti in Larnaca. Nu rar se intampla ca pretul biletului sa imbrace forma de chilipir, arata Momondo.

Larnaca

Sursa foto: Leonid Andronov / Shutterstock

7. Vacanta in Berlin

Berlin are cele mai multe parcuri si spatii verzi dintre toate orasele Europei, la care se adauga in aprilie o primavara, piste nesfarsite de biciclete, un teren plat si strazile largi ale orasului. Pe strazile din Berlin de aprilie infloresc nu mai putin de 9.000 de ciresi. Acesti arbori au fost donati de catre Japonia la scurt timp dupa caderea Zidului Berlinului.

Astazi, capitala Germaniei aranjeaza doua festivaluri pentru a sarbatori cele zece zile in care natura isi da in petic si ii da bataie cu florile de cires.

Berlin

Sursa foto: Patino / Shutterstock

8. Vacanta in Bruges

Romanticul oras flamand debordeaza de veselie si culoare pe timp de iarna, dar cum incepe sa apara soarele de primavara, optimismul si frumusetea de muzeu a orasului cunosc o panta pronuntat ascendenta si parca si o plimbare cu bicicleta incepe sa ispiteasca.

Aici incepi zilele cu o gofra traditionala, nu astepti prea mult pana sa dai iama in ciocolata si te racoresti cu celebrele beri belgiene. Brugs Beertje este barul ce recunoaste ca berea nu iti rezolva problemele, dar ca nici apa sau laptele nu se descurca mai bine, scrie Momondo.

Bruges

Sursa foto: NAPA / Shutterstock

9. Vacanta in Madrid

Primavara, Madrid te invita sa iei la rand terasele si sangriile. Dar, mai putin cunoscuta de catre ochiul amator este promenada recent ferchezuita, de-a lungul raului Manzanares, ideala pentru a o porni intr-o plimbare / alergare. O alta necunoscuta este Quinta de los Molines, locul unde migdalele dau in floare si acopera toata natura in alb inocent.

Palatul de Cristal, una dintre cele mai reprezentative exemple ale asa numitei arhitecturi de fier din Madrid. De asemenea, nu ai voie sa te intorci acasa fara o vizita in celebrele muzee madrilene: Museo del Prado, Museo Reina Sofia si Thyssen (care alcatuiesc asa-numitul Triunghi al Artei).

Madrid

Sursa foto: LucVi / Shutterstock

10. Vacanta in Oslo

Parcul sculpturilor lui Vigeland este unul dintre cele mai impresionante puncte ale vizitei tale in Oslo. Dar, daca nu ai o inclinatie vadita pentru frig excluzi, in general, descoperirea Norvegiei pe timp de iarna. Pe de alta parte, daca (la fel ca pe multi altii) te fascineaza cultura scandinava, rezervi biletul pentru aprilie si te bucuri de toata curiozitatea de care dispui.

Norvegienii au o dependenta covarsitoare pentru natura si aer proaspat. Asa si nu altfel se explica faptul ca un artist norvegian a imbracat un intreg parc cu peste 200 de sculpturi de oameni de toate varstele, reprezentand roata vietii. Toate astea, fara sa mai aducem vorba de cultura impamantenita a cafelei, de aerul hippie retro al unor cartiere reinventate (precum Grunerlokka Groove) sau de arta moderna etalata la fiecare pas.

Oslo

Sursa foto: Damien VERRIER / Shutterstock

Sursa foto: Undrey / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri