Gheorghe Fodoreanu, presedintele Invitation Romania, unul dintre principalii touroperatori romani specializati pe incoming, a declarat ca participarea Romaniei la Targul de Turism de la Paris a fost "un posibil exemplu bun de promovare a tarii". La eveniment a fost prezent si Ambasadorul Romaniei la Paris, Luca Niculescu, care a stat alaturi de expozanti.

Gheorghe Fodoreanu, prezent la Targul de Turism de la Paris, care a avut loc in perioada 14-17 martie, sustine ca targurile internationale sunt cea mai vizibila activitate a Ministerului Turismului si a aprecizat modul in care a fost promovata Romania la evenimentul din Franta.

"Standul Romaniei a fost bine pozitionat, la intrarea in complexul expozitional, iar Ambasadorul Romaniei la Paris, Excelenta Sa Luca Niculescu, a fost prezent mult timp alaturi de expozanti. Standul Romaniei a fost bine semnalizat, atat printr-un banner mare la intrarea in pavilion, cat si ca design, iar interesul partenerilor a fost destul de ridicat", a precizat Gheorghe Fodoreanu.

Citeste si: Romania, promovata "jalnic" de Ministerul Turismului la Targul de Turism de la Los Angeles

Din pacate, a adaugat acesta, imaginea Romaniei inca sufera de pe urma "marii greseli" facute de Ministerul Turismului in urma cu doi, si anume, desfiintarea birourilor de promovare turistica.

"Deoarece participarea Romaniei la targurile internationale de turism reprezinta principala responsabilitate actuala a Ministerului Turismului, fata de exportul de servicii, este cazul ca reprezentantii ministerului si cei ai mediului privat, ai asociatiilor si patronatelor din turism, sa se aseze la masa pentru a fi evitate greselile acestui an", a transmis Gheorghe Fodoreanu.

Potrivit lui presedintelui Invitation Romania, principalele probleme si provocari sunt: includerea pe lista de participare a unor targuri nesemnificative, de pe piete blocate; urgentarea redeschiderii celor 20 de birouri de promovare turistica a Romaniei; respectarea procedurilor de participare, organizare si evaluare a targurilor de turism in strainatate lasate sub forma definitiva de catre fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism, Anca Pavel Nedea; ministrul Bogdan Trif sa-si exprime suportul fata de exportul de servicii.

"Incomingul este singura motivatie a existentei unui Minister al Turismului intr-o tara. In afara de incoming nu intelegem ce altceva ar avea prioritar de facut. Doriti cresterea nivelului de trai prin turism? Lasati-ne sa va aducem bani! Ministrul Bogdan Trif trebuie sa inteleaga ca exportul de servicii reprezinta prioritatea nediscutabila a Ministerului roman al Turismului. La ora actuala, 80% dintre activitatile ministerului de resort sunt reprezentate de participarile la targurile internationale de turism", a precizat presedintele Invitation Romania.

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, 2019 este un an incheiat din punct de vedere al vanzarilor, astfel ca toate efoturile trebuie concentrate pe anul 2020.

Citeste si: Nicolae Demetriade, ANAT: Vom intelege ce inseamna turismul abia atunci cand vom avea in Romania 10 milioane de turisti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri