Arabia Saudita isi deschide portile pentru turisti din intreaga lume, printre care si romani, in cadrul unui proiect de introducere a vizelor turistice online pentru 49 de tari, printre care se afla si Romania. Anuntul a fost facut de ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la Bucuresti, Excelenta Sa Abdulaziz Mohammed Al Aifan.

"Este o zi importanta pentru Arabia Saudita si ne bucuram sa impartasim aceasta zi cu cetatenii romani, care vor putea merge oricand sa viziteze Arabia Saudita, accesand sistemul online de vize turistice", a declarat Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite, Excelenta Sa Abdulaziz Mohammed Al Aifan.

Pana acum, Arabia Saudita elibera vize doar pentru pelerinii musulmani la locurile sfinte, expatriatii si, de anul trecut, pentru spectatorii la evenimente sportive si concerte.

Potrivit Ambasadorului Regatului Arabiei Saudite, raspunsul pentru cei ce solicita viza din tarile incluse in program poate veni in maxim o ora, dupa ce este completat un formular online, procesarea la ambasada fiind estimata la maxim doua zile. Taxa de viza este de aproximativ 120 de dolari americani, scrie Agerpres.

Guvernul spera ca turismul va atrage 100 milioane de vizitatori interni si externi si va ajunge sa reprezinte 10% din PIB la orizontul lui 2030.

Citeste si:
Arabia Saudita, liber la vize turistice: 24.000 de straini in 10 zile
24.000 de straini in doar 10...

"Deschiderea Arabiei Saudite catre turism face parte din implementarea Viziunii 2030, care cauta diversificarea economiei tarii si reducerea dependentei de petrol. Pana in 2030, obiectivul urmarit este ca turismul sa contribuie cu peste 10% la PIB-ul tarii, fata de 3% in prezent. Este un obiectiv ambitios pe care sunt convins ca il vom atinge, iar in 2030 vom avea peste 100 de milioane de vizitatori, atragand in paralel investitii si noi locuri de munca", a precizat Ambasadorul Regatului Arabiei Saudite.

Turistii romani dornici sa descopere locuri noi, unice in lume, se vor putea bucura de cele cinci situri incluse in Patrimoniul UNESCO: Madain Saleh in Al Ula, cel mai mare sit conservat al Civilizatiei Nabateene, Cartierul Al Turaif din Ad Diriyah, prima capitala a Statului Saudit, Jeddah, orasul istoric, poarta catre Mecca, caracterizata prin arhitectura traditionala unica, Arta in piatra din regiunea Hail, unde sunt inscriptii vechi, cu figuri de oameni si animale ce dateaza de peste 10 000 de ani, precum si Oaza Al Asha, cea mai mare oaza din lume.

De asemenea, coasta Marii Rosii si desertul Rub Al Khali, cu nisipurile sale miscatoare, reprezinta atractii pentru turistii dornici de experiente deosebite.

Citeste si:
Arabia Saudita, catre turisti: Daca nu respecta decenta, amendati
Arabia Saudita, catre...
Sursa foto: wajedram / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Infografic] Harta preturilor la droguri ilegale in Europa