Grecia

Grecia

Încă de la începutul curbei ascendente a evoluției epidemiologice din România, Grecia a hotărât ca principale măsuri completarea formularului online și prezentarea unui test COVID-19 negativ.

Una dintre principalele destinații turistice ale românilor, Grecia a lăsat deschisă o singură graniță pentru intrarea turiștilor, cea de la Kulata-Promachonas, unde s-au format cozi imense ale celor care voiau să își petreacă vacanța pe meleagurile elene. În acest context, mulți dintre români au renunțat la călătorie și s-au îndreptat spre alte destinații.

Dacă la începutul acestui triaj epidemiologic elen, pe aeroporturi nu era necesară prezentarea unui test COVID-19 negativ, iar costurile pentru testările aleatorii erau suportate de greci, ulterior, statul elen s-a răzgândit. Inclusiv pentru călătoria cu avionul testul COVID-19 devenea cel de-al doilea buletin.

Mare atenție, însă, la testarea aleatorie pe care grecii o pun în practică încă! Chiar dacă un turist prezintă un test COVID-19 negativ, acesta poate fi testat în vamă sau pe aeroport. Prin urmare, până la primirea rezultatului prin mesaj, turistul în cauză se va izola la unitatea de cazare.

În plus, masca a devenit obligatorie pe teritoriul Greciei în spațiile închise, comune.

Sursa Foto: Shutterstock

Italia

Italia

Italia este una dintre destinațiile căutate de români, dar și unul dintre cele mai afectate state de noul coronavirus. Prin urmare, teama de un al doilea val epidemic a creat panică în rândul autorităților italiene.

Înainte de a călători în Italia e nevoie de completarea unei declarații pe propria răspundere. Această declarație a fost particularizată pentru regiunea Siciliei și pentru cea a Sardiniei, unde a luat forma unui formular online, necesar de completat înainte de a ajunge în peninsulă. Autoritățile din Sardinia solicită inclusiv prezentarea unui test COVID-19 negativ.

Însă, înainte de a completa documentele pentru a vă înregistra călătoria, e necesar de știut că Italia impune respectarea unei perioade de izolare de 14 zile. Bineînțeles, masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, dar și în exterior.

Sursa Foto: Shutterstock

Spania

Spania

Spania, din nou, una dintre cele mai căutate destinații de către turiștii români, dar și unul dintre cele mai afectate state de pandemia de coronavirus, încearcă să își revină în urma crizei.

La sfârșitul lunii august, la ultima actualizare a Listei zonelor galbene/roșii pentru România, Spania se afla în secțiunea regiunilor cu risc ridicat de infectare. O confuzie de 48 de ore a pus turiștii români în dificultate, deoarece autoritățile române nu erau sigure de informația transmisă.

Spania nu impune carantina de 14 zile la sosirea pe teritoriul său, însă e necesară completarea unui formular online. Iar masca de protecție este obligatorie în spațiile închise și în exterior, cu atât mai mult dacă este aglomerat.

Cu toate acestea, verificați constant informațiile, deoarece Madridul și localitățile din apropiere au fost puse sub carantină. În urma acestei măsuri, a izbucnit o serie de proteste.

Sursa Foto: Shutterstock

Marea Britanie

Marea Britanie

Între Brexit și coronavirus, Marea Britanie este o altă destinație preferată de români, nu doar pentru turism, cât și pentru munca în străinătate sau efectuarea studiilor.

Și englezii impun completarea unui formular pentru intrarea pe teritoriul țării. Dar și respectarea unei perioade de izolare/carantină de 14 zile.

Confruntată cu o creștere a numărului de noi cazuri, țara, aflată sub atenta observare a lui Boris Johnson (și el infectat cu noul coronavirus în luna aprilie), trebuie să facă față și valului de oameni care se teme de pandemie și a început golirea supermarketurilor.

Nu în ultimul rând, și în Marea Britanie masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, dar și în aer liber.

Sursa Foto: Shutterstock

Ungaria

Ungaria

Unul dintre vecinii României, preferată pentru târgurile sale de Crăciun (despre care nu se știe încă nimic pentru anul în curs), Ungaria a impus o serie de norme celor care tranzitează sau vizitează teritoriul său.

România se află pe lista zonelor galbene, elaborată de Ungaria. Prin urmare, autoritățile ungare solicită respectarea unei perioade de carantină de 14 zile sau prezentarea a două teste COVID-19 negative, efectuate în decursul a cinci zile.

În plus, chiar dacă sunt prezentate testările COVID-19, turiștii vor trece printr-o examinare medicală rapidă, iar dacă prezintă simptome, aceștia vor trebui să se izoleze pentru 10 zile.

Nu în ultimul rând, și în Ungaria e imperios necesară purtarea măștii de protecție în public și în spațiile închise.

Sursa Foto: Shutterstock

Danemarca

Danemarca

Începând cu 27 iunie 2020, Danemarca a actualizat regimul de intrare pe teritoriul său în contextul pandemiei Covid-19. Astfel, urmare analizei epidemiologice realizată de autoritățile de sănătate daneze statele au fost împărțite în „deschise” și „închise”.

România se regăsește, începând cu 1 august 2020, pe lista țărilor „închise” (s-a regăsit pe lista țărilor ”deschise” în perioada 27 iunie - 31 iulie), astfel că românii nu mai au acces în Danemarca decât în baza unor „motive întemeiate, nu și ca turiști.

Dacă cumva ajungeți în Danemarca, să nu uitați și masca de protecție, obligatorie în spațiile publice și cele închise.

Sursa Foto: Shutterstock

Austria

Austria

Recunoscută pentru pârtiile de ski, Austria primește turiștii români doar dacă aceștia prezintă un certificat medical, din care rezultă că nu au fost infectați cu noul coronavirus (se poate obține de la medicul de familie) sau un test COVID-19 negativ.

În lipsa celor două de mai sus, turiștii trebuie să respecte o perioadă de izolare de 10 zile.

O informație importantă, în cazul în care v-ați rezervat o vacanță la munte în Austria, ține de faptul că petrecerile pe pârtie au fost și sunt interzise, deoarece un număr mare de infectări au apărut în urma acestora.

Nu în ultimul rând, masca de protecție este obligatorie pe teritoriul austriac.

Sursa Foto: Pixabay

Belgia

Belgia

Dacă turiștii bulgari pot intra pe teritoriul belgian fără necesitatea respectării vreunei perioade de carantină, despre turiștii români nu putem spune aceleași lucruri.

În primul rând, Belgia solicită completarea unui formular online, care poate fi printat sau prezentat pe dispozitivul mobil. În al doilea rând, românii trebuie să respecte o perioadă de 14 zile de carantină. Doar turiștii din Polonia, Suedia, Bulgaria, Croația și Italia (anumite regiuni) sunt exceptați de această măsură.

Bineînțeles, și în Belgia masca de protecție este obligatorie în spațiile publice, dar și în exterior.

Sursa Foto: Shutterstock

Olanda

Olanda

Pandemia a afectat țara lalelelor și a morilor de vânt, multe dintre flori ce au făcut faimoasă Olanda fiind distruse sau aruncate.

Cât despre al doilea val al epidemiei, cu peste 100.000 de cazuri active, Olanda a decis impunerea unei perioade de 14 zile de carantină turiștilor. În plus, turiștii cu vârste peste 13 ani trebuie să completeze și un chestionar online.

Nu în ultimul rând, în Olanda masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, dar și în aer liber.

Sursa Foto: Shutterstock

Cipru

Cipru

O altă destinație preferată de români datorită climei blânde este Ciprul.

Anul acesta, Ciprul a fost fructul interzis pentru turiștii români, chiar dacă începând cu 9 iunie, aeroporturile din Larnaca și Pafos și-au reluat treptat serviciile de transport de pasageri. Pentru turiștii din statele europene de pe lista verde e nevoie de completarea unui cehstionar online (inclusiv pentru minori).

România nu se află pe lista statelor cu libertatea de a călători în Cipru, prin urmare, dacă e imperios necesară o călătorie, trebuie respectată perioada de 14 zile de carantină. În plus, cheltuielile generate de aceasta vor fi suportate de către turistul în cauză.

De asemenea, masca de protecție este obligatorie în public și în spațiile închise.

Sursa Foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock