Târgul de Crăciun de la Craiova, închis după o oră de la deschidere

Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec la deschidere. La numai o oră după ce autoritățile locale au aprins luminile de sărbători, târgul a fost închis. Mai multe instituții de control i-au verificat pe comercianți și au decis să tragă obloanele căsuțelor, pe motiv că nu ar avea aviz de funcționare.

Surse din Primaria Craiova spun însă că aceste avize nu se solicită și nu se emit anterior. Mai exact, de la Primarie s-ar trimite doar o informare către ITM, DSP și alte instituții cu privire la faptul că se va face comerț provizoriu.

Cei care nu au ajuns să vadă live centrul Craiovei iluminat au putut accesa un link de pe site-ul Primăriei Craiova, unde pot fi vizionate imagini în direct cu magia aprinderii beculețelor în toată zona centrală și în Parcul Nicolae Romanescu.

Olguța Vasilescu acuză excesul de zel

Olguța Vasilescu a reacționat la decizia DSP de închidere a târgului de Crăciun din Craiova printr-o postare pe Facebook, spunând că nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice funcționarea chioșcurilor și a acuzat instituțiile din subordinea Guvernului de exces de zel.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta! Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului? Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor”, a scris Olguța Vasilescu.

Citeste si:
TOP targuri de Craciun din Romania pe care sa le vizitezi in 2019
TOP targuri de Craciun din...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri