Romania a avut anul trecut 15.000 de turisti ciprioti

Ciprul spera sa imbunatateasca relatiile cu Romania din domeniul turismului, in conditiile in care 15.000 de ciprioti au vizitat anul trecut Romania si 7.000 de romani au calatorit in Cipru.

"In prezent, nivelul comertului dintre cele doua tari este relativ mic, in jurul a 38 milioane euro pentru primele 11 luni ale lui 2006", a spus presedintele Tassos Papadopoulos. Din aceasta suma, 25 milioane euro reprezinta exporturile Romaniei catre Cipru, iar restul de 13 milioane euro importurile Romaniei din Cipru, potrivit NewsIn. Acestea lucruri arata nevoia imbunatatirii cooperarii dintre cele doua tari la nivelul comertului, a precizat presedintele.

Ciprul primeste aproximativ 2,5 milioane turisti anual. Cooperarea din domeniul turismului necesita, de asemenea, imbunatatiri. "Chiar daca exista o tendinta de crestere numarului de romani ce viziteaza Ciprul si a cipriotilor ce viziteaza Romania, cifrele sunt foarte mici", a declarat Papadopoulos. "Speram ca aceasta tendinta de crestere sa se pastreze si in viitor".

Cererea totala pentru servicii romanesti de turism va genera 27,7 miliarde lei (10,9 miliarde dolari) in 2007 si va creste anual, in medie, cu 7,7% pana in 2017, ritm superior avansul global, a aratat un raport al Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor, publicat luni, 12 martie. in 2017 afacerile din turism si calatorii vor genera 76,2 miliarde lei (25,5 miliarde dolari), a estimat raportul. Romania aloca pentru turism doar 1% din PIB fata de Ungaria care da 5%, insa cu toate acestea specialistii estimeaza ca industria se dezvolta pe fondul cresterii numarului mare de turisti care vor alege ca destinatie de vacanta Romania, potrivit unui articol aparut recent in Financial Times.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri