Bulgaria ar putea apela la serviciile lucratorilor sezonieri din Moldova si Romania in perioada sezonului turistic de vara pentru a compensa lipsa de lucratori bulgari, informeaza Sofia News Agency citata de NewsIn.

Expertii au avertizat ca statiunile turistice din apropierea localitatii bulgaresti Dobrici, pe coasta de nord a Marii Negre, vor suferi din cauza lisei de mana de lucru in perioada sezonului turistic din acest an.

"Va fi nevoi de un numar de 1500 de angajati - bucatari, ospatari, salvamari si chiar persoane care sa presteze anumite servicii logistice - in statiunile turistice din nordul costei bulgare a Marii Negre", a declarat seful asociatiei de restauratori din Dobrici, Dimitar Dimitrov, pentru Darik News.

Operatorii hotelieri planuiesc sa importe lucratori sezonieri din Moldova si Romania in cazul in care nu vor putea gasi destui bulgari disponibili pentru a ocupa posturile oferite.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri