Traficul pe aeroportul Otopeni va creste cu 50% pe durata lucrarilor de reparatii la pista Aeroportului Baneasa, mai exact in perioada mai-iulie, perioada in care cursele de la Baneasa vor fi transferate la Otopeni, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Transporturilor si citat de NewsIn.

Astfel, cresterea de trafic estimata este de peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la Baneasa. "Daca in vara anului trecut, in medie, a decolat sau aterizat un avion la fiecare noua minute, pentru vara lui 2007 intervalul va scadea sub sapte minute. in orele de varf insa, miscarile aeronavelor se deruleaza la intervale care coboara sub un minut, ceea ce poate conduce la unele congestii in terminalele degeri", se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, administratia Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti a finalizat consultarile cu operatorii aerieni si agentii de handling care urmeaza sa-si transfere temporar activitatea la Otopeni pe durata lucrarilor de reparatii la pista Aeroportului Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, mai exact pana la sfarsitul lunii iulie. "Consultarile au vizat procesul de familiarizare a agentilor de handling cu procedurile operationale si de securitate aeroportuara de la Otopeni, precum si modul de coordonare a programelor curselor pentru evitarea intarzierilor zborurilor", se mai spune in comunicat.

Citeste si:

Totodata, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate. Reprezentantii aeroportului recomanda pasagerilor sa-si ia toate masurile pentru a se prezenta la aeroport la ora recomandata compania aeriana sau agentia de turism, tinand cont si de conditiile de trafic spre Otopeni.

Aeroportul Baneasa va fi inchis in perioada 10 mai-31 iulie pentru reparatii de intretinere a pistei, valoarea investitiilor fiind de aproape 20 milioane euro. in aceasta perioada, companiile low-cost de la Baneasa vor opera pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.