Tarom va repatria duminică 189 de pasageri blocaţi în Zakynthos şi Rhodos, din cauza anulării recente a zborurilor companiei Blue Air.

Cursa, operată pe ruta Otopeni-Zakynthos-Rhodos-Otopeni, va decola la ora 19:10 şi se va întoarce pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă la ora locală 2:00.

De asemenea, pe 12 septembrie 2022, prin intermediul unei alte curse speciale, urmează a fi repatriaţi alţi 189 cetăţeni din insula Zakynthos. Aeronava care îi va transporta decolează de la Otopeni la ora 13:00 şi se va întoarce la ora 17:10, ora României.

Sâmbătă, transportatorul aerian naţional a efectuat un zbor de repatriere pe ruta Otopeni-Zakynthos-Heraklion-Otopeni. Aeronava a aterizat în jurul orelor 11:30 având la bord 160 pasageri. De asemenea, o altă aeronavă a companiei a repatriat din capitala insulei Creta - Heraklion un număr de 189 pasageri, cursa aterizând la ora 3:10 - ora României, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Operatorul aerian low-cost Blue Air a anunţat că va relua zborurile din 10 octombrie, precizând că pentru moment nu dispune de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

Conducerea executivă, Consiliul de Administraţie şi acţionariatul Blue Air au constatat faptul că nivelul vânzărilor de bilete a fost semnificativ afectat, iar sumele care au fost încasate de procesatorii de plăţi au fost blocate de către aceştia, astfel încât Societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie.

În plus, toţi furnizorii de servicii esenţiale zborurilor au condiţionat furnizarea respectivelor servicii de plata datoriilor scadente. În acest context au fost analizate toate aspectele privind modalitatea de reluare cât mai rapidă a activităţii de zbor, discutându-se în mod direct cu zeci de furnizori critici ai companiei, respectiv aeroporturi, societăţi de handling, furnizori de combustibil, autorităţi de control al traficului aerian, precum şi cu proprietarul aeronavelor operate de Blue Air. În urma acestora, Societatea îşi propune să reia zborurile începând cu data de 10 octombrie 2022

Sursa foto: Tarom/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri