Cu toate că scurtarea zilei poate să ne trezească nostalgia zilelor călduroase de vară, o noapte mai lungă înseamnă și un prilej mai bun pentru a admira stelele. În întreaga Europă există spații special dedicate pentru a te holba la stele, iar noi am ales cele mai bune locuri pentru acest lucru.

Începând cu ianuarie 2022, există 195 astfel de locuri în întreaga lume. Care sunt cele mai bune locații din Europa pentru a admira stelele, conform Euronews.

Regatul Unit și Irlanda

Un parc de acest tip este „Bodmin Moor Dark Sky Landscape”, situat de-a lungul coastei Cornish din Anglia și este un loc bun de admirat Calea Lactee.

În Irlanda, Parcul Național Ballycroy și Wild Nephin Wilderness, situat în Munții Owenduff și Nephin, este locul perfect pentru a scăpa de toate și a privi literalmente în spațiu.

Spania

Albanyà, situat în Girona, Catalonia, este locul ideal pentru observatorii de stele din Spania. Mai mult de atât, dacă mergi spre parcul Bassegoda, există tururi educaționale regulate la care vă puteți alătura în timp ce priviți stelele sclipitoare.

Ungaria

Dacă pornim în aventură din nordul țării, primul loc de acest tip este situat în Munții Bükk din nord, în apropiere de orașul Miskolc.

În timp ce Parcul Național Bükk poate fi cel mai mare din Ungaria, Parcul Național Hortobágy trebuie să fie cel mai impresionant. Este primul parc național din țară care a rămas în mare parte neatins de la ultima eră glaciară. Parcul oferă vizitatorilor plimbări pe timp de noapte și intenționează să deschidă un observator la un moment dat în viitor.

Olanda

Situată în estul insulei Terschelling, De Boschplaat este o rezervație naturală recunoscută de Consiliul European. Publicul se poate bucura de acces nelimitat în parc în orice moment.

Danemarca

Møn și Nyord sunt două insule din sud-estul Danemarcei de unde poți admira stelele. Aceste locații sunt unele dintre cele mai populare destinații turistice din Danemarca.

Germania

Winklmoosalm este un spațiu privat situat în Alpii din sud-estul Bavariei și la doar o aruncătură de băț de orașul austriac Salzburg.

Alpii sunt o atracție în orice moment al zilei sau al anului, dar locația geografică a Winklmoosalm înseamnă că are un cer deosebit de întunecat. Parcul estimează că se pot vedea în jur de 5.000 de stele în anumite momente, pentru a face o comparație, doar aproximativ 500 sunt vizibile în orașul München.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri