După aproape 4 ani, un avion Boeing 737 MAX operează din nou un zbor comercial pentru o linie aeriană din China. În 2018 și 2019, două astfel de aparate s-au prăbușit din cauza unor probleme tehnice, pe care producătorul afirmă însă că le-a remediat între timp.

China Southern Airlines, care, după numărul de pasageri, este a șasea linie aeriană din lume, a avut curajul să mizeze pe ”avionul blestemat”. Pe 13 ianuarie, un Boeing 737 MAX a decolat de pe aeroportul din Guanghzou, în primul zbor comercial operat de un astfel de model în China în ultimii 4 ani, scrie Wall Street Journal.

Reluarea zborurilor cu acest tip de avion este un pas extrem de important pentru Boeing, pentru care piața chineză este foarte importantă. China a fost prima țară care a decis ca Boeing 737 MAX să fie retras de la zboruri după cele două prăbușiri ale unor astfel de avioane petrecute în jumătate de an, în care și-au pierdut viața 346 de oameni.

Constructorul american a remediat toate problemele, cauzate, se pare, de sistemul automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Federal Aviation Administration - FAA - a acuzat Boeing că a ascuns schimbări care au mărit diferențele dintre modelele MAX și versiunile anterioare 737 pentru a reduce costurile și a nu ține pe loc proiectul. Încă din 2020, modelul 737 MAX a primit undă verde pentru a zbura din nou în SUA, apoi și în Europa. Producția a fost reluată chiar în acel an, dar din cauza necesității unor certificări suplimentare, a mai durat până când avionul a putut opera efectiv zboruri comerciale.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri