Tarile din afara Europei, precum Statele Unite ale Americii, Australia sau China vor deveni, in urmatorii ani, principalele atractii ale romanilor, pentru petrecerea concediilor, a declarat, citat de NewsIn, presedintele agentiei de turism Paralela 45, Alin Burcea.

In opinia fostului secretar de stat din Ministerul Turismului, America este o atractie turistica foarte putin exploatata care va cunoaste o explozie in anii urmatori. "America are foarte multe atractii turistice pe care romanii vor incepe sa le descopere, mai ales ca un circuit la New York, spre exemplu, nu depaseste 1.000 de euro", a declarat Burcea.

Alte destinatii cautate de romani sunt, potrivit lui Burcea, Israelul, China si Australia. "Atractia religioasa pe care o exercita Israelul trebuie exploatata. Problema conflictelor din zona nu este un impediment pentru turisti", a spus el.

Touroperatorul Paralela 45 a fost infiintat, de Alin Burcea, in 1990, iar in prezent, acesta detine 51% din actiunile companiei, restul apartinand sotiei sale. intre 2000 si 2002, Alin Burcea a indeplinit functia de secretar de stat in Ministerul Turismului.

Paralela 45 a inregistrat, in 2006, un profit net de circa 400.000 euro, fata de circa 318.000 euro in 2005, si incasari totale de aproximativ 23 milioane euro, fata de 18 milioane euro, in 2005.

"Cifra de afaceri, calculata doar din comisioane turistice, din activitatea de constructii, precum si din comercializarea produselor de puericultura marca Chicco, pentru care Paralela 45 este unic importator, a fost, in 2006, de 5,6 milioane euro", a spus Burcea.


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Burcea: Suntem tampiti ca nu reusim sa aducem turisti din Ungaria