Gatwick, al doilea aeroport ca mărime din Marea Britanie se confruntă cu peste 160 de anulări, din cauza COVID-19. Nu este vorba de restricții, ci de faptul că mai mulți controlori de trafic aerian s-au îmbolnăvit

Potrivit Euronews, aeroportul a decis să limiteze numărul zilnic de aterizări și decolări la 800. Ca urmare, în jur de 164 de zboruri vor fi anulate până duminică, 1 octombrie.

Motivul ține de COVID-19 - mai precis, o treime din controlorii de trafic aerian ai aeroportului s-au îmbolnăvit. Circa 8.000 de pasageri se vor trezi cu zborurile anulate din acest motiv, și asta dacă numărul celor infectați cu coronavirus nu crește.

Liniile aeriene au protestat, Ryanair cerând chiar demisia șefului controlului aerian din Marea Britanie. Mai mult, operatorul low-cost a anunțat că refuză să-și anuleze zvorurile. Cea mai afectată companie până acum este însă EasyJet, cu 42 de anulări.

CEO-ul Gatwick își apără însă decizia, spunând că este în interesul siguranței pasagerilor.

În România există zboruri directe pe Gatwick de la București și Brașov. Dacă aveți un asemenea zbor în următoarele zile, contactați linia aeriană pentru a afla dacă a fost anulat sau amânat. Informațiile de pe site-ul aeroportului britanic nu au fost complet actualizate cu modificările orarului de zbor.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri