British Airways a anuntat ca discuta cu cea mai mare companie aeriana a Spaniei, Iberia, in vederea unei potentiale fuziuni, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Ambele companii s-au aratat in favoarea unei fuziuni, desi se estimeaza ca la un acord se va ajunge in cateva luni.

Actiunile companiei British Airways s-au apreciat cu 7,4% la 251,5 pence, ridicand valoarea de piata a companiei la 2,9 miliarde de lire (5,76 miliarde de dolari). Iberia este estimata la aproximativ 1,5 miliarde de euro (2,36 miliarde de dolari), iar actiunile sale au fost suspendate astazi.

Willie Walsh, presedintele executiv al British Airways, a declarat ca tranzactia este benefica pe fondul conditiilor curente de piata.

British Airways detine 13,15% din actiunile companiei Iberia, de aproape 10 ani, in timp ce Iberia detine 2,99% din actiunile companiei britanice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri