Wizz Air vaneaza in 2009 pozitia de lider al pietei de low cost detinuta de Blue Air

Compania cu tarife scazute Wizz Air isi propune sa tranporte anul acesta 1,7 milioane pasageri din si inspre Romania, dubland numarul de aeronave alocate bazelor operationale locale.

Prin aceste obiective compania isi propune sa devina liderul pietei autohtone de low cost, depasind ocupanta primului loc din prezent, Blue Air care a transportat anul acesta 1,2 mil. pasageri si are ca tinta pentru 2009 o crestere cu circa 10% a traficului de pasageri.

„Wizz Air isi propune de peste 2 ani sa devina liderul pietei locale de low cost, insa Blue Air are o pozitie foarte bine consolidata pe care o va pastra cu siguranta si in 2009”, declara Florentina Ivan, directorul de marketing al Blue Air.

Wizz Air a transportat in 2008 pe rutele din si catre Romania aproximativ 900.000 de pasageri, inregistrand o crestere de 148% fata de anul precedent. Compania a lansat anul trecut 10 noi curse din si inspre Romania si a inaugurat ce de-a doua baza operationala Wizz Air in Romania, la Cluj-Napoca, alocand pietei locale inca doua aeronave noi Airbus A320.

De asemenea, Wizz Air a lansat curse din si inspre Timisoara, aceasta urmand sa fie a treia baza operationala a companiei in Romania.

La nivel global, Wizz Air a transportat anul trecut in intreaga retea 5,9 mil. de pasageri, cu 42% mai mult decat in 2007. Operatorul cu tarife scazute a lansat pe parcursul anului trecut zboruri pe mai mult de 40 de rute noi.

Wizz Air detine o flota de 20 de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre numeroase destinatii din Europa si a lansat recent operatiuni interne in Ucraina.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza va fi deschisa la Timisoara in februarie 2009. In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Cluj, Targu-Mures si Timisoara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri