Prin aceste obiective compania isi propune sa devina liderul pietei autohtone de low cost, depasind ocupanta primului loc din prezent, Blue Air care a transportat anul acesta 1,2 mil. pasageri si are ca tinta pentru 2009 o crestere cu circa 10% a traficului de pasageri.

„Wizz Air isi propune de peste 2 ani sa devina liderul pietei locale de low cost, insa Blue Air are o pozitie foarte bine consolidata pe care o va pastra cu siguranta si in 2009”, declara Florentina Ivan, directorul de marketing al Blue Air.

Wizz Air a transportat in 2008 pe rutele din si catre Romania aproximativ 900.000 de pasageri, inregistrand o crestere de 148% fata de anul precedent. Compania a lansat anul trecut 10 noi curse din si inspre Romania si a inaugurat ce de-a doua baza operationala Wizz Air in Romania, la Cluj-Napoca, alocand pietei locale inca doua aeronave noi Airbus A320.

De asemenea, Wizz Air a lansat curse din si inspre Timisoara, aceasta urmand sa fie a treia baza operationala a companiei in Romania.

Citeste si:

La nivel global, Wizz Air a transportat anul trecut in intreaga retea 5,9 mil. de pasageri, cu 42% mai mult decat in 2007. Operatorul cu tarife scazute a lansat pe parcursul anului trecut zboruri pe mai mult de 40 de rute noi.

Wizz Air detine o flota de 20 de aeronave Airbus A320. Compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia si Romania catre numeroase destinatii din Europa si a lansat recent operatiuni interne in Ucraina.

Wizz Air a intrat pe piata din Romania in iulie 2006 si a stabilit prima baza operationala in Bucuresti in iunie 2007 si a doua la Cluj, in mai 2008. Cea de-a treia baza va fi deschisa la Timisoara in februarie 2009. In prezent, compania ofera zboruri pe 24 rute, catre 10 destinatii, din Bucuresti, Cluj, Targu-Mures si Timisoara.