Majoritatea companiilor au taiat deja bugetele de calatorie, motiv pentru care un numar mare de pasageri se vor orienta mai mult catre segmentul low-cost, in detrimentul celui traditional”, considera Andreas Engel, PR Manager International al Germanwings.

Considerand ca principala caracteristica a pietei aeriene va fi in 2009 reorientarea pasagerilor dinspre operatorii traditionali catre cei cu tarife scazute, Germawings ia in calcul marirea frecventei de zboruri din/catre Romania.

“Frecventa zborurilor Germanwings este 2/3 pe saptamana, insa pentru 2009 asteptam ca aceasta sa creasca. Momentan, nu avem in plan sa introducem noi curse, insa intentionam sa marim frecventa zborurilor pe ruta Bucuresti - Berlin, intrucat pentru multi cetateni din capitala Germaniei, Bucurestiul reprezinta o atractie”, declara oficialul companiei germane.

In prezent, Germanwings efectueaza curse Bucuresti - Berlin, Bucuresti - Koln si Bucuresti - Stuttgart. Deciziile referitoare la cresterea frecventei zborurilor Germanwings vor fi luate in primavara, adauga reprezentantul companiei.

In 2008 Germanwings a transportat circa 50.000 de pasageri pe relatia cu Romania, cu 66% mai mult decat in anul precedent. “In prezent, segmentul business este reprezentat de 42% dintre pasagerii Germanwings. Ceilalti pasageri targetati de noi sunt turistii si de cei care pleaca in strainatate pentru a-si vizita prietenii si familia”, mai afirma oficialul companiei.

Gradul de ocupare al companiei cu tarife scazute a fost de 82,5%, pentru 2009 operatorul estimand o imbunatatire a acestui indicator.

Linia aeriana opereaza zboruri la preturi catre peste 50 de destinatii din Europa, de pe 5 aeroporturi germane: Koln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund. Germanwings are o flota noua de 25 de avioane noi, tip Airbus A319.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si