“Gradul de ocupare al Carol Parc Hotel a fost, in 2008, de 27%, nivel sub prognoza, dar puternic influentat negativ atat de criza financiara care a patruns si in Romania dar si de tentatia noastra de a rezerva hotelul pentru segmentul si tipul de oaspeti pentru care l-am conceput”, declara Adrian Petre, proprietarul hotelului unde pretul unei camere variaza intre 495 de euro si 1.500 de euro/noapte.

Pentru 2009, oficialul hotelului de 5 stele declara ca isi va adapta strategia in functie de conjunctura de moment, cu o mai mare flexibilitate decat anul precedent. “Sper ca in 2009 sa incepem sa valorificam capitalul de imagine si incredere pe care l-am castigat in 2008. Acest an a inceput destul de bine, hotelul inregistrand in luna ianuarie un grad de ocupare triplu fata de aceeasi perioada a anului precedent”, mai afirma reprezentantul Carol Parc Hotel.

Cifra de afaceri a Carol parc Hotel a fost de asemenea sub asteptari. “La inceputl anului 2008 estimam o cifra de afaceri de peste 1 mil. de euro, insa afacerile Carol Parc Hotel din anul trecut au fost sub valoarea de 1 mil. de euro”, mai precizeaza proprietarul hotelului bucurestean.

Citeste si:

In ciuda rezultatelor sub asteptari obtinute anul trecut, Adrian Petre considera ca anul 2009 poate fi “anul Carol Parc Hotel”. “Cred ca, pe fondul crizei, se contureaza mai degraba o conjunctura favorabila in care evenimentele fie private, fie oficiale sau corporatiste vor fi mai restranse ca amploare si numar de participanti si se vor dori in schimb a fi mai deosebite, mai rare dar si mai de calitate. Sunt exact reperele care ne caracterizeaza cel mai bine, pe care de fapt ne-am desfasurat activitatea si anul trecut cand poate chiar am avut de suferit de pe urma tendintei de atunci a clientilor de a avea evenimente de amploare care depaseau capacitatea noastra”, explica Adrian Petre modul in care un hotel mic, de nisa, poate exploata o situatie de criza.

Carol Parc, care are o capacitate de 19 camere, a devenit operational in toamna anului 2007, in urma unei investitii estimate la circa 5 milioane de euro, care nu include pretul imobilului.

Carol Parc Hotel este cel de-al saptelea hotel de cinci stele din Bucuresti, segment pe care mai activeaza si Crowne Plaza, Marriott, Intercontinental, Howard Johnson, Athenee Palace Hilton si Capsa.