Compania aviatica Air France-KLM a finalizat astazi achizitia a 25% din actiunile operatorului aerian Alitalia, in schimbul unei sume de 323 milioane de euro.

Acest acord va permite un acces mai larg pentru Air France-KLM catre piata italiana datorita Alitalia care, dupa achizitionarea Air One, si-a consolidat pozitia pe piata interna.

Ca urmare a achizitionarii de catre Air France-KLM a 25% din actiunile Alitalia, cele doua companii aeriene vor demara un parteneriat strategic pentru a atrage un numar cat mai mare de pasageri.

De asemenea, acest acord leaga Alitalia de cel mai mare grup de transport aerian, oferindu-le astfel pasagerilor acces la cea mai puternica retea care leaga Europa de cealalta parte a lumii, organizata de acum inainte in jurul unei combinatii unice de aeroporturi centrale din Europa de Nord pana in Europa de Sud.

Air France-KLM va fi reprezentata in Consiliul Alitalia de trei membri dintr-un total de 19 si in Consiliul Comitetului Executiv de doi membri dintr-un total de noua. Un manager al parteneriatului responsabil de implementarea strategiei parteneriatului si supravegherea sinergiilor va fi numit pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea de reinnoire o data si va fi numit prin rotatie de cele doua companii. Primul manager al parteneriatului va fi numit de Air France-KLM.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Sute de curse aeriene, anulate in Italia din cauza unei greve a person