British Airways Plc, a treia companie aeriana din Europa, a raportat pierderi pentru primul trimestru fiscal, in contextul in care recesiunea a afectat grav cererea pentru calatoriile cu avionul, scrie Bloomberg.
Pierderile nete s-au ridicat la 106 milioane lire sterline (175 milioane dolari), in intervalul de trei luni incheiat in 30 iunie, comparativ cu un profit de 27 milioane lire sterline, cu un an inainte. Analistii mizau pe pierderi de 95 milioane lire sterline, informeaza NewsIn.

Vanzarile au scazut cu 12%, la 1,98 miliarde lire sterline. Traficul de pasageri a scazut cu 3,8%. International Air Transport Association estimeaza pierderi de 9 miliarde dolari pentru companiile aeriene, in 2009.

British Airways vrea sa obtina lichiditati de 600 milioane lire sterline (982 milioane dolari), in contextul in care scaderea veniturilor afecteaza rezervele companiei.

De asemenea, angajatii companiei aeriene au respins in masa propunerile conducerii, ce prevedeau mii de disponibilizari si inghetarea salariilor, pentru a face fata situatiei financiare dificile.

Compania fixase data de 30 iunie pentru incheierea unui acord asupra inghetarilor salariale si asupra celor 3.700 disponibilizari pe care le viza, dupa cele 2.500 de concedieri efectuate dupa iunie 2008.

Sindicatele au reprosat companiei, printre altele, ca a cerut ca 6.940 din cei 40.000 de angajati sa accepte voluntar reduceri salariale, reducerea programului de lucru sau concedii fara plata, 800 de persoane acceptand sa lucreze gratuit pentru perioade de pana la o luna.

BA a avut pierderi nete anuale de 375 milioane lire sterline (595 milioane dolari) in anul fiscal incheiat pe 31 martie, fata de un profit de 712 milioane lire sterline, anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Greva la British Airways: 1.600 de zboruri ar putea fi anulat