Eximtur a vandut sejururi de 1,2 mil. lei pe tichete de vacanta

Agentia de turism Eximtur a comercializat pana in 2 august 2009 sejururi achitate cu tichete de vacanta in valoare de peste 1,2 milioane lei (283.000 euro).
"Sunt deja peste 900 de familii care au plecat in vacanta prin agentia noastra datorita tichetelor de vacanta. Angajatorii au inteles ca oferirea de tichete de vacanta in locul primelor ii avantajeaza atat pe ei, cat si pe angajatii lor. Nu in ultimul rand, se asigura si grad de ocupare pentru hotelurile de 2 si 3 stele de pe litoral si din statiunile balneo-montane", a declarat directorul general al Eximtur, Lucia Morariu.

Eximtur a inregistrat in primele sase luni ale anului o scadere a vanzarilor cu circa 25% si o diminuare a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile pentru destinatiile interne au scazut in primele sase luni ale anului cu circa 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe destinatiile externe vanzarile s-au diminuat cu apoximativ 25%, conform datelor furnizate de companie.

Eximtur, detinuta de familia Morariu, a rulat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, din care mai mult de jumatate din incasari au provenit din vacantele vandute in Romania.


Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri