"Sunt deja peste 900 de familii care au plecat in vacanta prin agentia noastra datorita tichetelor de vacanta. Angajatorii au inteles ca oferirea de tichete de vacanta in locul primelor ii avantajeaza atat pe ei, cat si pe angajatii lor. Nu in ultimul rand, se asigura si grad de ocupare pentru hotelurile de 2 si 3 stele de pe litoral si din statiunile balneo-montane", a declarat directorul general al Eximtur, Lucia Morariu.

Eximtur a inregistrat in primele sase luni ale anului o scadere a vanzarilor cu circa 25% si o diminuare a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile pentru destinatiile interne au scazut in primele sase luni ale anului cu circa 15% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pe destinatiile externe vanzarile s-au diminuat cu apoximativ 25%, conform datelor furnizate de companie.

Eximtur, detinuta de familia Morariu, a rulat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, din care mai mult de jumatate din incasari au provenit din vacantele vandute in Romania.