Pentru anul viitor, operatorii estimeaza o crestere a preturilor pachetelor turistice. Pentru oferta interna aceasta va fi de 5-10%. In ceea ce priveste destinatiile externe, se considera ca acestea se vor scumpi daca va creste semnificativ pretul petrolului.

La Tirgul International de Turism, care se desfasoara la Romexpo, agentiile care au decis sa participe au prezentat ofertele pentru perioada Sarbatorilor de iarna si pentru schi. Totusi, unii operatori au vorbit si despre anul viitor, cind se estimeaza o crestere a preturilor intre 5 si 15%, in special pentru litoral. In ceea ce priveste excursiile externe, acestia evita sa faca predictii din cauza evolutiei pretului petrolului. Daca pretul petrolului se stabilizeaza, nu vor fi cresteri pentru destinatiile externe. Costul carbu-rantului reprezinta 30-35% din pretul pachetului turistic, spune Mircea Vladu, general manager Prestige Tours.

Asteptari mari

Operatorii afirma ca va creste numarul de curse charter, insa evita sa faca publice noile destinatii. Se vorbeste insa destul de insistent despre Madeira si, mai mult ca sigur, vor fi introduse noi insule grecesti. In ceea ce priveste marea rivala, statiunea Albena din Bulgaria, obiectivul managementului de acolo este atragerea a peste 8.500 de turisti romani in vara 2006, chiar daca se va umbla si la preturi. Astfel, conform lui Ion Bondar, sales manager, preturile vor ramine aceleasi ca anul trecut, cu exceptia perioadei cuprinse intre mijlocul lunii iunie si sfirsitul lunii august, cind vor creste cu aproximativ 10%. Acesta spune insa ca se vor face investitii serioase si va creste calitatea serviciilor din statiune.

In Poiana, ca-n Martinica

In ceea ce priveste oferta pentru perioada Sarbatorilor, Valea Prahovei isi continua statutul de zona scumpa, cu preturi intre 800 RON si 2.400-2.500 RON, si chiar mai mult, in functie de numarul de nopti platite. Poiana Brasov stabileste chiar un record, cu un pachet turistic de aproape 9.000 RON. Pachetele externe sint mult mai ieftine. Daca in alti ani comparam, ca preturi, Poiana Brasov cu Parisul, acum putem sa o comparam cu destinatiile exotice, precum Maldive sau Seychelles. Se vinde pentru ca sint persoane care au bani, insa nu pot sa plece pentru mult timp din tara, spune Cristina Irimia, director de marketing JInfo Tours. Se insista mai mult pe perioada Revelionului si se apreciaza ca vor avea succes Egiptul si Malta. In perioada Revelionului, un sejur de opt zile, cu vizitarea Piramidelor si a orasului Cairo, costa aproximativ 600 de euro, iar in Malta, la un hotel de patru stele, in jur de 450 de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri