Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, a declarat la Iasi, dupa o intalnire cu sefii administratiei judetene, ca firmele britanice ar putea investi in proiectul de modernizare a Aeroportului International Iasi.
"Am discutat despre oportunitatile economice si am vazut la Iasi o zona interesanta pentru investitorii straini. Ne putem concentra pe IT si agricultura. In domeniul proiectelor concrete, am identificat dezvoltarea Aeroportului si sectorul universitar care sunt atuuri pentru regiune. Dupa parerea mea, in primul rand, trebuie dezvoltata infrastructura in transporturi. Am purtat dialoguri cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, referitoare la planurile de construire a autostrazilor din Moldova. Cand vor fi deschise licitatiile pentru modernizarea si internationalizarea Aeroportului din Iasi, vom dori si noi sa participam", a declarat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Robin Barnett, citat de NewsIn.

Proiectul modernizarii Aeroportului International Iasi a fost lansat de Consiliul Judetean in anul 2006, necesarul de finantare fiind de circa 200 milioane euro.

Dupa intocmirea studiului de fezabilitate, proiectul a fost blocat de schimbarile de teren care trebuie efectuate pentru a asigura suprafata de teren necesara realizarii pistei.

Initiativa legislativa prin care se vor face schimburile de teren a trecut, recent, de o parte din comisiile parlamentare si urmeaza sa fie introdusa pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Ulterior, autoritatile vor putea demara procedurile de licitatie pentru realizarea, in prima instanta, a pistei, investitia fiind estimata la aproximativ 50 milioane euro.

In ultimii trei ani, companii din China, Canada, Germania, Austria si Italia si-au manifestat intentia de a participa la modernizarea Aeroportului International din Iasi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Tarom tinteste trafic de 250.000 de pasageri pe aeroportul din Iasi
Setari Cookie-uri