Piatra de temelie la acest centru a fost pusa la inceputul lunii septembrie 2009, tot de Elena Udrea, centrul fiind construit cu finantare majoritara de la Ministerul Turismului. Biroul ofera informatii despre oferta turistica si de cazare din zona si posibilitati de agrement. Alte sapte centre asemanatoare ar putea fi finalizate in acest an, din fonduri europene.

"Cum este acesta mai exista un singur centru, vom mai face, dar trebuie si participarea autoritatii publice locale, nu intotdeauna gasim un partener care sa aiba si proiect si vointa. Din pacate, am avut zece proiecte, aproape de doi ani asteptam de la zece autoritati publice locale sa finalizeze zece centre de informare turistica pe bani europeni, am incercat sa-i impulsionam, dar din cele zece doar sapte si-au finalizat documentatia. Speram ca anul acesta ele sa se si execute si apoi pe bani europeni sa putem sa dam drumul celorlalte. A fost un proiect pilot de zece centre, dintre care sapte au facut documentatia dupa un an si ceva”, a spus Elena Udrea (foto).

Primarul din Covasna, Lorincz Zsigmond, a subliniat ca in doi-trei ani turismul balnear din Covasna trebuie sa devina o industrie. In acest fel, oamenii ar avea o alternativa ca sa lucreze in turism si ar creste si numarul investitorilor.

Primarul i-a inmanat ministrului si un dosar cu proiecte depuse sau pentru care au nevoie de sprijin, obtinand promisiunea ca ele vor fi incepute.

"Am decis ca strategia de investitii in acest an a ministerului sa porneasca de la nevoia de a imparti bani putini la proiecte multe, si atunci am decis ca cel mai eficient este in aceasta situatie sa ducem banii catre zonele, regiunile economice care au potential ecnonomic crescut, ca banii sa se intoarca repede in economie. Astfel de regiuni sau localitati sunt cele care sunt declarate statiuni turistice sau au potential turistic, deci din acest punct de vedere strategia este ca investim in primul rand la dvs, deci tot ce aveti acolo incercam sa dam drumul la tot si sa finalizam si pe masura resurselor pe care le vom avea, dar pornim toate proiectele”, a spus Elena Udrea.

Mai mult, ministrul a spus ca statiunea Covasna este cuprinsa in bugetul Ministerului si cu un Centru Wellness, pentru ca turistii sa poata beneficia de resursa balneara a statiunii.

Cu ocazia vizitei in Covasna, ministrul a laudat si colaborarea cu autoritatile locale din zona si deschiderea spre a depune si realiza proiecte.

Dupa inaugurarea Centrului Turistic, Elena Udrea s-a indreptat spre Comandau, unde a fost asteptata la o plimbare cu sania, dupa care va merge la Sfantu-Gheorghe, unde participa la investirea subprefectilor din Covasna si va vizita investitia din banii ministerului din statiunea Sugas Bai.