Numarul turistilor care si-au petrecut mini-vacanta de 1 mai in Romania a fost de aproximativ 80.000. Cei mai multi - peste 30.000, dublu fata de estimarile initiale - au preferat litoralul romanesc al Marii Negre, potrivit ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism).
Dintre acestia, circa 20.000 au ales statiunea Mamaia, 6.000 - partea sudica a litoralului (in special Neptun, Jupiter, Costinesti, Eforie Nord) si 8.000 - Vama Veche si Costinesti.

De asemenea, atat turismul montan, cat si cel rural au fost solicitate de turistii romani. Valea Prahovei a avut un grad de ocupare de circa 50%, respectiv 10.000 de turisti, iar pensiunile rurale au fost alese de peste 40.000 de turisti, zonele preferate fiind: Bran-Moieciu, Marginimea Sibiului, nordul Olteniei, Maramures, Bucovina, Neamt sau Vrancea.

Pe outgoing, destinatia numarul unu a fost reprezentata de litoralul bulgaresc, unde au fost peste 10.000 de romani, aceasta fiind cea mai accesibila destinatie ca distanta si tarife. Cele mai solicitate statiuni au fost cele din nord: Albena, Nisipurile de Aur si Balcik.

De asemenea, mii de turisti au ales nordul Greciei, Cipru, Turcia, precum si pachete turistice de tip city break pentru orasele europene.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri