Traficul international de pasageri a inregistrat in iulie o crestere de 9,2%, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in conditiile in care cererea a continuat sa creasca, potrivit Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Procentul de crestere din iulie, fata de cel din aceeasi luna a anului trecut, este mai mic decat nivelul din iunie, care indica un avans de 11,6%. Aceasta se datoreaza faptului ca in iulie 2009 traficul deja inregistra o revenire din perioada de criza.

"Revenirea cererii pentru calatorii este mai rapida decat se anticipase. Insa, daca ne uitam spre finalul anului, ritmul de crestere s-ar putea reduce. O revenire fara crearea de locuri de munca face ca increderea consumatorului sa fie fragila, in special in America de Nord si Europa. Acest lucru afecteaza pietele de turism si traficul de marfuri", a declarat directorul general si CEO-ul IATA, Giovanni Bisignani.

Companiile aeriene din Europa au avut in iulie o crestere de 6,2%, comparativ cu aceeasi luna din 2009, iar in America de Nord, avansul a fost de circa 8%.

Alte piete care au raportat o crestere a traficului de pasageri sunt Asia-Pacific (10,9%), Africa (13%), America Latina (14,2%) si Orientul Mijlociu (16,8%).

IATA include circa 230 de operatori aerieni, care asigura 93% din traficul aerian international.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »



Citeste si
Pilotii British Airways ar putea intra in greva saptamana viitoare