Capitalul social al firmei hoteliere Tusnad din Baile Tusnad (TSND) va fi majorat cu 11,3 milioane lei, la 20,8 milioane lei, fondurile urmand sa fie destinate finantarii programului de modernizare a complexului Olt din statiune.

Actionarii firmei au aprobat, in octombrie, suplimentarea capitalului cu 16 milioane lei si contractarea unui credit de pana la 5 milioane lei, pentru modernizarea complexului Olt, scrie Mediafax.

Pentru majorarea capitalului, Tusnad a emis 160 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, care au fost scoase la vanzare actionarilor.

In prima etapa au fost subscrise actiuni de 11,3 milioane lei, iar in a doua etapa niciun titlu nu a fost cumparat, potrivit unui comunicat transmis, marti, de firma hoteliera pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, cele 46 de milioane de actiuni ramase pentru a doua parte a suplimentarii de capital au fost anulate.

Cei mai multi bani, respectiv 10,3 milioane lei, au fost virati de SIF Transilvania, care detine 64,91% din actiunile firmei, inca din luna decembrie. Astfel, participatia SIF Transilvania va creste la 79,27%.

In actionariatul Tusnad se mai regaseste SIF Oltenia (SIF5), care are 17,33% din titluri.

Pretul actiunilor Tusnad a crescut marti cu 14,29%, la 0,08 lei. La aceasta cotatie, firma are o capitalizare de 7,5 milioane lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Orban: Nu vreau sa "reorganizez actorii politici din Transilvania"
Setari Cookie-uri