eMag, cel mai mare magazin de eCommerce din Romania si Bulgaria, urmeaza sa se extinda agresiv in regiune si, pentru a sprijini intrarea in alte state angajeaza 203 oameni intr-un nou “Centru de Dezvoltare Software eMag IT Research”.

Centrul va fi localizat in Bucuresti si se va concretiza “intr-un centru de excelenta in tehnologii pentru comert electronic”, conform lui Tudor Manea, vicepresident HR and Technology Director la eMag.

Proiectul de investitii va demara in luna iulie a acestui an. Implementarea proiectului implica generarea a 203 noi locuri de munca. Acest plan de afaceri face parte din strategia de extindere la nivel regional a platformei eMag, noii angajati urmand sa realizeze aplicatii software si platforme pentru fiecare stat in parte.

Valoarea costurilor salariale se ridica la circa 16,4 milioane de euro, din care statul ofera un ajutor de 6,65 milioane de euro, conform informatiilor de la Ministerul de Finante. Compania a anuntat anterior ca pentru 2014 sunt in plan investitii totale de 11,5 mil. euro.

Retailerul se asteapta ca in acest an veniturile sa creasca cu 40% fata de anul trecut, pana la 262 mil. euro. De asemenea compania mentioneaza ca pana la finalul anului tintesc locul 1 pe piata din Ungaria cu o cota de piata de 35%. In prezent, eMag are o cota de piata de 10% in Ungaria, tara in care a intrat in toamna anului trecut. Compania este deja lider de piata in Bulgaria cu o cota de piata de 60%, la un an si jumatate de la intrarea pe piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
retailArena 2018: Iulian Stanciu a dezvaluit cum arata viitorul eMag