Site-ul de stiri si recenzii Metropotam.ro a introdus recent continut platit (taxa de membru), atragand cateva mii de utilizatori in perioada de incercare, “cifra incurajatoare, mai ales ca are un ritm de crestere neasteptat de mare chiar si pentru noi”, a spus, pentru wall-street.ro, Dragos Novac, seful Metropotam.

In prezent, doar circa 1-2% din continutul site-ului se afla sub "paywall", restul ramanand gratis. Intrebat daca piata din Romania este, in general, pregatita pentru a plati pentru continut online, Dragos Novac a spus ca nu crede acest lucru.

“Nu credem ca piata din Romania este pregatita sa plateasca pentru continut. Nu cred ca este pregatita sa plateasca pentru continut de pe Web nici daca ar veni Netflix in tara. Este posibil ca acest context sa se schimbe in cativa ani, desi sunt sceptic”, spune el. “In pachetul pentru membrii metropotam, doar 1-2% din continutul metropotam este sub paywall, restul de 98% din site este in continuare gratuit”, continua el. Care sunt in acest context motivele pentru care s-a introdus paywall-ul? "Ne dorim sa servim nevoile a 150 de mii de oameni loiali care ne consuma direct siteul luna de luna. La asta se adauga faptul ca 1 din 2 din cei 40 de mii de fani de pe Facebook intra zilnic pe Metropotam. Pot sa zic ca deja avem cateva mii de utilizatori in perioada de incercare, cifra care este incurajatoare, mai ales ca are un ritm de crestere neasteptat de mare chiar si pentru noi", mai spune el.

Abonamentele pentru continutul platit costa de la 39 de lei/3 luni si ajung la 99 de lei pe intreg anul.

In prezent, Metropotam atrage 100-150.000 de unici pe luna. Una dintre ratiunile pentru care site-ul a ales sa introduca un model de plata pentru continut a fost si dorinta de a coagula comunitatea Metropotam “care sa aiba acces la anumite beneficii specifice profilului demografic. De asemenea, construim premisele explorarii in urmatorii ani si a altor directii de incasari in afara de publicitate”, spune Dragos Novac.

“Noi nu ne uitam la aceasta initiativa ca la un paywall. Ne propunem pur si simplu sa administram mai bine o comunitate care s-a strans de-a lungul a 9 ani de zile, si careia sa ii servim nevoile cat mai bine. Nu ne propunem sa traim azi din continut platit de pe web, ar insemna sa fim rupti de realitate. Tot asa cum nu ne propunem sa traim din taxa de membru metropotam, care este una modica, de intretinere a comunitatii, si normala pentru administrarea oricarei astfel de initiative, justificand mai degraba beneficiile primite, printre care si acces exclusiv la o arhiva de cateva mii de articole”, mai spune el.

Cum ti se pare miscarea Metropotam? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri