Un cuptor încorporat este minunat din multe motive. Nu numai că înseamnă că nu veți avea un aparat suplimentar, ci oferă, de asemenea, o înclinație profesională fabuloasă bucătăriei dvs.

Fie că alegeți un cuptor electric încorporabil, fie un model pe gaz, majoritatea cuptoarelor încorporate sunt disponibile în capacități mari, ceea ce este util dacă aveți o familie mare și gătiți des. Dacă vă gândiți să cumpărați unul, iată câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneți mai întâi:

1. Cât de des îl voi folosi?

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să vă întrebați este dacă cuptorul încorporat va fi folosit în mod recurent. Majoritatea proprietarilor nu le folosesc suficient de regulat, ceea ce poate duce la declanșări de energie, atunci când cuptorul este pornit după ce a fost neutilizat de ceva timp.

Acest lucru apare din cauza umidității ridicate, care duce la o tendință de umezeală care se acumulează într-un cuptor neutilizat, care afectează apoi circuitele și elementele de încălzire ale aparatului.

2. Ce dimensiune și capacitate ar trebui să aleg?

Acest lucru depinde foarte mult de mărimea familiei dvs. și de ce fel de mâncare preparați de obicei. Dacă coaceți sau gătiți mai multe feluri de mâncare la un moment dat, vă recomandăm să investiți într-un cuptor cu capacitate mai mare, astfel încât să puteți reduce timpul necesar pentru a vă pregăti mesele.

Cuptoarele încorporate sunt disponibile în principal în dimensiuni standard de aproximativ 600 mm lățime, cu capacități cuprinse între aproximativ 55 litri și 85 litri. Totuși, nu ar trebui să vă bazați doar pe numere atunci când cumpărați un cuptor încorporat, deoarece nu există un standard pentru modul în care producătorii își măsoară capacitățile aparatelor.

Este bine să verificați singur cât de mare este cu adevărat cavitatea internă a cuptorului. În funcție de câte lucruri gătiți în cuptor la un moment dat, luați în considerare și numărul de rafturi și niveluri disponibile în cuptor.

Descoperă ofertele: cuptor electric încorporabil

Familiile numeroase vor aprecia cuptoarele cu capacitate foarte mare, care au de obicei o lungime de 900 mm, cu capacități de aproximativ 90 până la 100 de litri.

Pentru familiile sau bucătăriile mici, consultați versiunile compacte de cuptoare încorporate de aproximativ 450 mm înălțime cu capacități mai mici de 50 de litri.

3. Unde plasez cuptorul încorporat?

Veți plasa cuptorul încorporat sub blat sau la nivelul ochilor? Aceasta este o întrebare importantă pe care trebuie să v-o puneți, deoarece va afecta modul în care vă planificați aspectul bucătăriei înainte de începerea renovării.

Majoritatea cuptoarelor sub blat sunt așezate direct sub plită, deoarece oferă cel mai ușor acces dacă trebuie să terminați gătitul în cuptor. Dar dacă nu sunteți obișnuiți cu acest stil de gătit, vă recomandăm să îl plasați departe de plită.

Cuptorul se va încălzi când este folosit și nu doriți să stați în fața unui cuptor fierbinte în timp ce preparați alimente pe plită.

Dacă plasați cuptorul încorporat la nivelul ochilor, veți avea nevoie de unități de bucătărie înalte. Acesta este cel mai ergonomic mod, deoarece nu va trebui să vă îndoiți spatele când folosiți cuptorul. În plus, vă oferă un plus de confort dacă vă place să vă vedeți mâncarea în timp ce gătiți.

Cu toate acestea, asigurați-vă că nu vă plasați cuptorul prea sus, deoarece va îngreuna accesul la tăvi sau vase fierbinți și va crește riscul de a vă arde. O înălțime bună este de a avea baza cuptorului aliniată cu înălțimea blatului sau doar puțin sub el.

4. Am nevoie de un cuptor cu autocurățare?

Înainte de vă decide asupra unui anumit model de cuptor, întrebați-vă dacă aveți nevoie într-adevăr de un cuptor cu autocurățare. Nu sunt ieftine, dar sunt minunate dacă nu suportați ideea de a curăța interiorul cuptorului.

În principiu, există mai multe tipuri de cuptoare cu autocurățare. Cuptoarele pirolitice sunt cele mai scumpe și mai eficiente. Acestea vin cu o funcție care vă permite să porniți cuptorul la o temperatură foarte ridicată pentru a arde orice vărsare de alimente sau grăsimi în timpul procesului de gătit.

Aceste bucăți de mâncare rămase se transformă în cenușă, pe care o puteți șterge cu ușurință cu o cârpă atunci când ciclul de curățare este terminat și cuptorul s-a răcit. Procesul durează de obicei câteva ore sau mai mult.

Cuptoarele catalitice vin cu căptușeli în interiorul aparatului care sunt tratate chimic pentru a absorbi grăsimea în mod automat. Prin căldură ridicată (peste 200 grade C), are loc oxidarea, lăsând reziduurile de grăsime să ardă sau să se înmoaie în timp, facilitând astfel ștergerea cuptorului după utilizare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri