Comentarii pe articolul In companiile romanesti salariul unui Marketing Manager in vanzari incepe de la 1.000 de euro


Comentarii

George Niki Uhr la 21 Noiembrie 2007, ora 12:54
Comentarii
Am o super specializare in Marketing, am lucrat doi ani in B2B (business to business) Marketing si de 5 ani lucrez in B2B Sales/Business Development (in acelasi sector de activitate) si pot spune urmatoarele:
1. Marketingul (Mk) este COMPLET ALTCEVA decat Vanzarile. Este, daca vreti, un serviciu intern adresat Dep. Vanzari. Si, pentru cei care nu cunosc diferenta, cand eram la scoala, era dat urmatorul caz: Un Dir. de Vanzari al unei companii de incaltaminte se duce intr-o republica Centrafricana si telegrafiaza imediat la HQ : Veniti repede! Infiintati o sucursala aici! Milioane de oameni desculti! Cifra de afaceri asigurata pentru zece ani! Aceeasi varianta, dar cu Dir. de Marketing: Uitati de tara asta! Desi toti sunt desculti, nimeni nu va cumpara sandale! Venitul este prea mic! Cultura si obiceiurile fac nerentabile afacerile cu incaltaminte! Temperatura si conditiile climaterice fac imposibila purtarea a orice altceva decat sandale! DAR pot fi utilizati ca forta de munca, daca putem vinde sandale impletite in alte tari, pentru ca mana de lucru locala este foarte ieftina.
2. In domeniul B2B (dar NU este valabil in FMCG)esti angajat pentru calitatile din articol si, lucru important! (dar nescris nicaieri in job description) pentru relatiile din domeniu care le ai=portofoliu de clienti!!!
3. Salariul de peste 1,000 de Euri este intalnit la multinationale si firme romanesti mari. Poate atinge usor 2,500 de Euri in functii de conducere.
4. Da, exista un cerc vitios: toti cer experienta! Asta pentru ca vor sa aduci bani din prima, fara investitii din parte lor. Pe de alta parte oamenii experimentati costa! SI din alt punct de vedere as aduga ca job description-ul reprezinta candidatul ideal pentru firma. Fireste ca nici un candidat real nu va indeplini TOATE cerintele din job description.
Madalina Valentina Perijoc la 21 Noiembrie 2007, ora 18:51
Ai perfecta dreptate Niki,marketingul reprezinta cu totul altceva decat vanzarile!Lucrez in vanzari de 4 ani iar veniturile mele depasesc 4.000 Euro/luna,Madalina. Mult succes!
Daniela Pandelas la 8 Ianuarie 2008, ora 15:12
DOAR IN BUCURESTI SE DA PESTE 1000 E PE LUNA , mergeti in Moldova , parca este alta tara , Bacau?eu nu am experienta am doar o facultate si nu gasesc de lucru doar o bataie de joc cu 7 mil brut , bataie de joc si sant nevoita sa accept ca vanzatoare ca mor de foame.
Giurgiu Gheorghe la 29 Ianuarie 2008, ora 22:04
Madalina Valentina,
Am si eu o curiozitate: cate produse vinzi pentru cei 4000 euro pe luna.

George:
Eu nu ma pricep la MK, B2b, FMCG,nu m-am scolit in asa ceva. Eu stiu atat:Cu cat stii sa vinzi un produs, cu atat vei fi mai bun.
Ce spui tu acolo este pentru trecut in CV.
Intrebarea mea e simpla: Ai un produs nou, scos acum pe piata si nu are concurenta. Cate astfel de produse vei vinde in prima luna, in a doua sau a treia.
Daca poti sa-ti raspunsi la acesta intrebare, intreaba-l pe google daca a auzit de mine si contacteaza-ma si nu vom discuta de "job description".

  Inapoi la articolul In companiile romanesti salariul unui Marketing Manager in vanzari incepe de la 1.000 de euro

Setari Cookie-uri