Comentarii pe articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi


pentru comert este ok

Bubu la 5 Martie 2009, ora 14:15
Micile magazine nu vor fi afectate.O suma de 1500-2000 ron/an este corecta. (adica 120-166 ron /luna).Banii acestia vor ajunge la buget.
Avantaje mici magazine:
1) Acesti bani ii plateau oricum prin amenzile anuale standard luate de la garda financiara. (in afara de aceasta suma catre reprezentantii garzii se mai achitau si obisnuitele ciubucuri de 7-800 lei/an).
2) Scapand de aceste controale comerciantii vor inregistra facturile si vor cumpara marfa de la firmele de distributie romanesti si nu de la marii evazionisti multinationali Metro si Sel Gross nemaiavand stresul ascunderii profitului.

Avantaje stat:
1)Disponibilizarea unei mari parti din personalul GF (reducerea costurilor de personal).
2)Colectarea unor sume importante la buget.
Pentru Bubu la 5 Martie 2009, ora 16:00
comentariul este pertinent
Tuleu Daniela la 5 Martie 2009, ora 22:36
S-a vehiculat o astfel de suma? Unde se spune ca daca platesti impozit forfetar nu mai vine Garda in control, Finantele, Mediul, Inspectia Muncii etc., asta apropo de amenzi.
Eu ma tem ca o astfel de masura de impozitare pe cifra de afaceri sau fixa, dupa alte criterii, sa nu "stimuleze" dezvoltarea afacerilor la negru.
Pe de alta parte, o masura de care toate guvernele s-au ferit este stimularea si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii care nu au datorii la stat, lucreaza curat si poate, tocmai de aceea, intampina dificultati, avand in vedere si criza economica prin care trecem cu totii: eu cred ca de aici vin banii siguri ori, daca pui lacat acestor afaceri, ramai pe piata cu firme mari detinatoare de monopol sau energofage sau mari datornice la stat.
Jelic Nicolae la 7 Martie 2009, ora 01:41
Sint tari care de ani buni practica sistemul . Statul prospera,nu are de intretinut un aparat birocratic stufos si corupt. Daca faci imprudenta si ntrebi pe un mic comerciant cum face rost de facturi prin care sa si mai scada profitul,iti ride n nas,si intreaba ca ce-i aia?
Tulai Doamne Pentru Bubu la 8 Aprilie 2009, ora 18:46
comentariul este impertinent! Cine ti-a spus ca n-or sa mai fie controale?

  Inapoi la articolul Pogea: Vrem impozit forfetar, renuntand la impozitul pe profit pentru firmele pe pierderi

Setari Cookie-uri