Ochelari inteligenti, bratari de fitness si ceasuri inteligente

Ochelari inteligenti, bratari de fitness si ceasuri inteligente

Ochelarii inteligenti, bratarile pentru fitness si ceasurile intelogente ar trebui sa inregistreze vanzari de 10 milioane de unitati anul acesta si venituri de 3 miliarde de dolari.

Cele mai mai mari sume ar trebuie sa fie generate de ochelarii inteligenti, acestia urmand sa ajunga la vanzari de 4 milioane de exemplare la un pret mediu de 500 de dolari.

Bratarile pentru fitness ar trebui sa inregistreze vanzari de 4 milioane de unitati la un pret mediu de 140 de dolari, in timp ce ceasurile inteligente ar trebuie sa se vanda in doua milioane de unitati la un pret mediu de 200 de dolari.

O sufragerie de...750 de miliarde de dolari

O sufragerie de...750 de miliarde de dolari

Vanzarile de smartphone-uri, tablete, PC-uri, televizoare si console video vor trece de 750 de miliarde de dolari anul acesta, in crestere cu 50 de miliarde fata de 2013 si aproape dublu fata de 2007.

Piata va continua sa creasca si in urmatorii ani, dar cu un procent mai mic decat in ultimii zece ani,.

Cresterea puternica a adoptiei de cursuri online

Cresterea puternica a adoptiei de cursuri online

Numarul de inregistrari va ajunge la peste 10 milioane de cursuri, dublu fata de 2012, insa doar 0,2% dintre cursanti le vor si finaliza.

Cresterea popularitatii educatiei online va forta institutiile de invatamant sa creasca investitiile in aceasta zona, iar toate mai multe cursuri sa fie acreditate.

Divizarea pietei de tablete

Divizarea pietei de tablete

Piata de tablete compacte (cu ecrane mai mici de 9 inch) o va depasi pe cea a tabletelor clasice (9 inch ori mai mult).

Specialistii Deloitte se asteapta ca pana la finalul primului trimestru numarul de tablete compacte va trece de 165 de milioane de unitati in timp ce cea a tabletelor clasice de 160 de milioane.

Tot mai multe phablete

Tot mai multe phablete

Vanzarile de phablete, adica dispozitive la granita intre smartphone-uri si tablete datorita dimensiunii ecranelor de 5,0-6,9 inch, vor reprezenta aproximativ un sfert din piata de tablete de circa 200 de milioane de unitati anul acesta.

Aceasta este un volum dublu decat cel din 2013, si de zece ori mai mare decat cel din 2012. Dupa un succes rapid, 2014 ar putea marca insa un varf al pietei de phablete deoarece putini utilizatori vor sa dori sa aiba dispozitive atat de mari.

Diferenta de generatii si smartphone-urile

Diferenta de generatii si smartphone-urile

Cea mai mare crestere a penetrarii smartphone-urilor in tarile dezvoltate va fi inregistrata in randul persoanelor care au peste 55 de ani .

Astfel, procentajul celor care au un smartphone ar putea creste pana la 45-50% pana la finalul anului, comparativ cu o rata de penetrare de 70% pentru cei care au intre 18 si 54 de ani.

SMS versus cele de instant messaging:

SMS versus cele de instant messaging:

Serviciile de instant messaging pe telefonul mobil (MIM) se vor dubla anul acesta ca volum comparativ cu mesajele trimise prin SMS, acestea urmand sa ajunga la 50 miliarde de mesaje trimise versus 21 de miliarde in cazul SMS-urilor.