Zilele europene ale Operei

Zilele europene ale OpereiIn acest an, Zilele Europene ale Operei vor fi sarbatorite de toate teatrele lirice importante ale continentului in datele de 7 si 8 mai. Evenimentul este coordonat la nivel international de Opera Europa si RESEO, editia din acest reunind 103 companii din 23 de tari europene, potrivit Opera Nationala Bucuresti.

Obiectivul manifestarii este acela de a deschide usile teatrelor lirice pentru a permite publicului larg sa descopere specificul operei si universul "ascuns" in spatele scenei.

Opera Nationala Bucuresti va participa la aceasta sarbatoare cu o serie de evenimente speciale, deschise iubitorilor de toate varstele ale operei si ale artei in general. Pentru a facilita accesul unui numar mare de spectatori la Opera, toate evenimentele incluse in acest program sunt concepute in termeni de "porti deschise", acest lucru insemnand acces gratuit in limita locurilor disponibile.

Vezi mai multe detalii legate de program aici.

Sursa foto: Opera Nationala Bucuresti

Concert Shakira

Concert ShakiraPe 7 mai, Shakira va concerta pentru prima data la Bucuresti, in Piata Constitutiei, in cadrul turneului The Sun Comes Out, anunta Emagic.

Hit-uri precum Whenever, Wherever, La Tortura, Underneath Your Clothes, She Wolf, Hips Don't Lie sau Waka Waka, ritmuri fierbinti si dansuri senzuale, o prezenta live fascinanta si o voce incredibila reprezinta garantia unui show incitant.

Biletele pot fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro, sau din reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului si The Ark, la urmatoarele categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: golden vip (cu loc pe scaun) la 380 de lei, tribuna vip - 280 de lei, gazon A - 180 de lei si gazon B - 120 de lei.

Sursa foto: Emagic






Teatru: Nevestele vesele din Windsor

Teatru: Nevestele vesele din WindsorNevestele vesele din Windsor este un spectacol proaspat si actual, o comedie muzicala care reinventeaza universul lui Shakespeare, care va avea loc sambata, 7 mai, de la 18:30 si duminica, 8 mai, de la ora 11:00, la Teatrul Metropolis.

Spectacolul cu muzica live reuneste pe aceeasi scena unele dintre cele mai importante nume ale teatrului si muzicii romanesti, printre care George Ivascu, Adriana Trandafir, Nicu Alifantis.

Durata: 3 h 15 (cu pauza)

Pretul unui bilet este de 31,80 lei.



EUROPAfest 2011

EUROPAfest 2011Timp de o saptamana, in perioada 7 - 13 mai, EUROPAfest 2011 va revitaliza scena muzicala a capitalei reunind la Bucuresti peste 300 de muzicieni din Europa, dar si invitati speciali de pe alte continente, relateaza jmEvents.ro.

Prima zi este dedicata celebrarii Zilei Europei, un start in plina forta de momente de jazz, blues, pop si muzica clasica sustinute de numele de afis ale evenimentului. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe site-ul jmEvents.


Concurs de orientare sportiva la Sibiu

Concurs de orientare sportiva la SibiuC.T.M. Amicii Muntilor Sibiu, cu sprijinul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu, organizeaza a 4-a editie a concursului de Orientare Sportiva Carabus de Mai, eveniment care se va desfasura in data de 8 mai , in Padurea Dumbrava Sibiului Est.

Scopul acestei actiuni este atragerea unui numar cat mai mare de tineri si nu numai, la activitatea de practicare a unui turism civilizat si oferirea unor alternative de petrecere a timpului liber in mijlocul naturii.

"Prin acest concurs dorim sa creem ocazia potrivita pentru toti cei care doresc sa fie initiati in folosirea busolei, a hartii sau pentru cei experimentati, de a-si proba agilitatea intr-o intrecere sportiva", explica cei de la Amicii Muntilor.

Concursul se desfasoara la nivel local, pe categorii de varsta, iar programul de desfasurare a competitiei incepe la ora 10:00.

Sursa foto: AmiciiMuntilor.ro

Classical meets Jazz: Nigel Kennedy si Damian Draghici in premiera la Bucuresti

Classical meets Jazz: Nigel Kennedy si Damian Draghici in premiera la BucurestiClassical Meets Jazz, cu Nigel Kennedy si Damian Draghici, 8 mai, Piata Constitutiei: un eveniment inedit pentru scenele Bucurestiului, conform Classicalmeetsjazz.ro.

Aceasta alaturare surprinzatoare aduce un repertoriu cu atat mai neobisnuit: muzica clasica, jazz, piese internationale si muzica romaneasca din perioada interbelica, toate acestea interpretate de doi artisti care impartasesc o abordare vie, fluida a muzicii de orice fel.

Veti avea ocazia sa ascultati doua instrumente speciale, care au fiecare in spate o poveste fascinanta: vioara Guarneri a lui Nigel Kennedy si naiul electroacustic creat si consacrat de Damian Draghici.

Biletele pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (online de pe www.eventim.ro si prin distribuitorii Eventim: Sala Palatului, Muzica Store, Unirea Shopping Center etaj 2, reteaua de magazine Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si librariile Humanitas).

Bilete disponibile: categoria II - 160 lei, categoria III - 120 lei, categoria IV - 80 lei

Sursa foto: Eventim.ro

Sibiu Jazz Festival

Sibiu Jazz FestivalTimp de o saptamana, de pe data de 8 mai si pana pe 15 mai, Sibiul este gazda unui festival de jazz.

Spectacolele incep de la ora 19:00 sau 20:00 si au loc in Piata Mica din Sibiu, in Music Pub (pretul biletului in Music Pub va fi de 10 lei/seara) sau in sala Thalia, potrivit SibiuJazz.ro.

Sursa foto: SibiuJazz Blog

Festivalul luminii la Cluj

Festivalul luminii la ClujSambata, 7 mai, incepand cu ora 21, clujenii sunt asteptati in Parcul Central la editia a saptea a Festivalului Luminii. Expozitii foto, concerte live, jonglerii cu foc, statui umane, mima, ceai, spectacol de lumini si umbre sunt dintre elementele regasite in programul Festivalului, potrivit Festivalul-luminii.ro.



Sunetul muzicii

Sunetul muziciiSambata, 8 mai, de la ora 10:00, puteti urmari Sunetul Muzicii (The Sound of Music) la opera Nationala Cluj, anunta Clujlife.com.

Muzica de Richard Rodgers

Versurile de Oscar Hammerstein II

The Festival Of Dreams

The Festival Of DreamsNext Dream Event va invita sambata, 7 mai 2011, de la ora 19:00, la prima editie The Festival Of Dreams, un festival dedicat muzicii ca poarta catre un alt univers, un univers unic al evadarii in frumos, in visare, anunta IubescBrasovul.

Biletele in valoare de 25 lei se pot achizitiona prin reteaua biletoo (Librariile Adevarul, Flanco, Sala Palatului, Magazinul Muzica - Bucuresti, Magazin biletoo - Bucuresti si online de pe www.biletoo.ro), precum si prin filiala Bucuresti a Bestial Records si www.letsrock.ro.

In Brasov, acestea se pot achizitiona si de la Centrul Cultural Reduta, Libraria Adevarul, Flanco si Magazinul House Of Music (str. Republicii nr. 48).

Sursa foto: IubescBrasovul.ro

Saptamana Cafenelelor in Brasov

Saptamana Cafenelelor in BrasovIn perioada 8-14 mai 2011, Alianta Franceza si Centrul Cultural German va invita la Saptamana Cafenelelor in Brasov, informeaza site-ul IubescBrasovul.ro.

In cadrul KulturCafé veti putea urmari concerte de jazz, seri de film, veti putea particia la o seara de jocuri de societate, un spectacol-lectura si un program de parodii literar-muzicale.

Sursa foto: IubescBrasovul