Ciclism

CiclismCiclismul este un sport care castiga tot mai multi adepti in Bucuresti, numarul celor care opteaza pentru aceasta modalitate de a-si petrece timpul liber cunoscand o crestere considerabila fata de anul trecut.

“In 2009, numarul abonatilor Cicloteque a ajuns la 6.000 persoane. De la 1 aprilie, de cand s-a redeschis, numarul de ore de utilizare a bicicletelor este aproape triplu fata de aceeasi perioada a anului 2008. Aceste cifre arata clar ca numarul celor care folosesc bicicleta pentru a-si petrece timpul liber sau ca mijloc de transport a crescut”, declara Anamaria Bogdan, manager comunicare MaiMultVerde, initiatorii Cicloteque.

In aceste conditii, tarifele au ramas identice cu cele din august 2008 si sunt adaptate posibilitatilor financiare ale tuturor utilizatorilor de biciclete. Astfel, un abonament pentru un an costa 100 lei, iar un abonament pentru sase luni poate fi achizitionat pentru 60 lei. Inchirierea unei biciclete timp de o ora pentru o plimbare scurta costa 6 lei.

Unde putem inchiria biciclete in Bucuresti:

Cicloteque

Cu abonament
1 an: satandard - 100 lei, redus – 50 lei
6 luni: standard - 60 lei, redus – 30 lei
Inchiriere 1 ora: standard – 2 lei, redus – 1 leu
Inchiriere 12 ore: standard – 10 lei, redus – 5 lei
Inchiriere 24 ore: standard – 20 lei, redus – 10 lei
Penalizare 1 ora – 2 lei

Fara abonament
Se inregistreaza datele clientului fara a se elibera o legitimatie si fara a se percepe o taxa de inscriere.
Inchiriere 1 ora: standard – 6 lei, redus – 3 lei
Penalizare 1 ora – 10 lei
Tariful redus se acorda in baza unui document care sa ateste acest lucru (carnet de elev sau student vizat pe anul in curs, talon de pensie)

Raitabike

Tarife :

15 lei pentru 2 ore;
25 lei pentru 4 ore;
40 lei pentru 8 ore;
55 lei pentru 24 ore (o zi calendaristica);
105 lei pentru sfarsit de saptamana ( de vineri pana duminica);
175 lei pentru o saptamana (de luni pana duminica sau 7 zile).
Preturile includ casca de protectie si cablu antifurt.

Volei pe plaja

Volei pe plajaDaca pe plajele din Brazilia sau Statele Unite ale Americii se gasesc numeroase terenuri de volei pe nisip, in Romania nu exista o traditie pentru practicarea acestui sport, mai ales in ceea ce priveste categoria de amatori.

“Terenurile cu gazon sintetic de fotbal sau terenurile de tenis isi gasesc clienti, insa, in ceea ce priveste voleiul si voleiul de plaja, nu avem o cultura care sa ne indrepte catre aceste terenuri. Dintre cei care au practicat volei de performanta, doar un procent mic, de aproximativ 10%, se mai indreapta in timpul liber catre volei”, declara George Peicea, presedintele Club Soleil.

In plus, el considera ca litoralul este singurul loc din Romania unde exista un interes crescut pentru voleiul pe plaja, atat la nivel de performanta, cat si amator. Alte orase din tara in care se poate practica acest sport sunt Oradea (unde s-a format o traditie si in incinta Strandului Municipal, terenul cu nisip este frecventat zilnic de amatori), Satu Mare, Cluj, Bucuresti si Lugoj.

Anul trecut am avut cerere din partea unei companii de recuperare de credite si, o zi pe saptamana, aveau programat meci de volei pentru doamnele si domnisoarele din companie. A prins dar nu pot sa pun initiativa pe seama dorintei personalului, ci pe cea a conducerii”, adauga George Peicea.

Asadar, cele doua terenuri din incinta Complexului Tei sunt folosite momentan doar de jucatori care se pregatesc pentru campionatele nationale, in ciuda faptului ca, momentan, nu se percep tarife pentru utilizarea lor.

Inot

InotTeodor Demetriad, manager sportiv la Daimond Club, declara ca efectele negative ale crizei nu s-au simtit la clubul pe care il reprezinta si observa o schimbare in comportamentului clientilor, care renunta la restaurante si cumparaturi costisitoare in favoarea sportului si a recreerii.

Asadar, s-a observat in primul rand o crestere de 25 de procente in randul cererii de cursuri de initiere pentru copii, in timp ce numarul clientilor adulti a ramas la acelasi nivel din 2008, in conditiile in care tarifele nu au fost modificate. Astfel, la Daimond Club se fac in medie 70 de abonamente pentru inot in fiecare luna.

De aceeasi parere este si Elena Petre, marketing manager la World Class: “Clientii sunt mai greu de convins, insa prefera sa faca economii in alte domenii si sa se indrepte catre sport, pentru beneficiile sale“.

In ceea ce priveste politica tarifelor, acestea nu s-au modificat fata de nivelul de anul trecut, in schimb, promotiile interne pentru clienti sunt calculate cu inca 5 procente discount fata de cele acordate pana acum. Astfel, veniturile obtinute din inot depasesc ponderea de 50 procente in totalul veniturilor clubului.

In acelasi timp, Culda Constantin, administratorul clubului Miramar, considera evolutia clubului sau ca fiind catastrofala in prima jumatate din 2009, fata de aceeasi perioada a anului trecut, intrucat atat numarul de clienti, cat si veniturile obtinute au cunoscut un declin de peste 50 procente. Acest declin al incasarilor atrage dupa sine alte probleme.

“Veniturile scad, asa ca nu ne putem permite noi investitii sau cheltuieli cu promovarea. Daca anul trecut, in zilele caniculare, erau aproape 300 persoane la piscine, acum abia depasesc numarul de 100 persoane”, adauga Constantin Culda.

Tarife

World Class

Vip Plus Membership: 1.970 euro/an (full time), 1.230 euro/an (day time)
Vip Membership: 1.725 euro/an (full time), 1.060/an (day time)
Combi Membership: 1.485 euro/an (full time), 950 euro/an (day time)
Single Membership: 1.230 euro/an (full time), 780 euro/an (day time)
Corporate Membership: discount special pentru companii
Family Membership: cuplu - 15% discount pentru al doilea membru al familiei; cuplu si copil (12-16 ani) - 60% discount
Abonament pentru o zi: 35 euro

Club Miramar

Abonamente cu ore nelimitate studenti/pensionari: 200 lei/luna
Abonamente cu ore nelimitate adulti: 300 lei/luna
Intrare studenti/pensionari: 19 lei
Intrare adulti: 22 lei.

Daimond Club

Luni - Vineri: 40 lei adulti, 30 lei copii
Sambata - Duminica: 60 lei adulti, 40 lei copii

Tenis

TenisGeorge Badea, administratorul Pro Tenis, nu observa o diferenta intre numarul celor care aleg sa-si petreaca timpul liber pe terenul de tenis, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Lumea se indreapta spre tenis la fel ca si anul trecut, spre recreere, dar si spre cursurile de tenis. Comparativ cu 2008, foarte multi au plecat mai devreme in concedii“, declara George Badea.

Teodor Demetriad, manager sportiv la Daimond Club, declara ca numarul celor care vin la tenis creste in fiecare an.

“In acest an am observat insa o crestere mai accentuata, de 15 procente, a cererii de cursuri de initiere pentru copii“, adauga Demetriad.

Tarife

Pro Tenis

Cursuri pentru copii, 8 sedinte/luna – 150 lei
Cursuri pentru copii, 12 sedinte/luna – 190 lei
Ora particulara pentru adulti – 65 lei
(cu antrenor, racketa, mingi si teren)

Daimond Club

Luni – Vineri
7:00 – 18:00: 30 lei/55minute
Sambata – Duminica
18:00 – 24:00: 50 lei/55minute