Cu sau fara examen, problemele raman

Cu sau fara examen, problemele ramanDecizia ministerului invatamantului de a elimina, la admiterea in facultati, luarea in calcul a notelor din liceu, este o masura ok. Ar fi fost si mai ok daca masura ar fi fost anuntata mai din timp si daca nu ar fi creat acea confuzie legata de obligativitatea unui examen de admitere. Stati linistite, universitati particulare, nu veti fi obligate sa organizati examene de admitere, aflam de pe Biziday.

Oricat de mult tam-tam s-a facut in jurul masurii ministerului, aceasta nu rezolva mare lucru. Indiferent de facultatea romaneasca pe care au absolvit-o tinerilor le va fi in continuare greu sa isi gaseasca un loc de munca.

De 1 Aprilie, declaratii de politician roman

De 1 Aprilie, declaratii de politician romanDe 1 Aprilie, un leader politic roman dupa ce si-a anuntat cativa consilieri pe probleme economice a declarat ca “De astazi Romania este in recesiune – dupa doua trimestre consecutive cu scadere economica”.

Declaratia poate fi interpretata doar ca pe o pacaleala de 1 Aprilie pe care i-a administrat-o echipa de consilieri, mentioneaza Lucian Isar pe blogul sau.

Recesiunea masurata ca si doua trimestre consecutive de scadere economica la care face referire, vizeaza o perioada trecuta si nu una viitoare.

Romania e frumoasa: Rosia Montana

Romania e frumoasa: Rosia MontanaProbabil ca putini dintre voi stiu ca Rosia Montana este o asezare miniera din cele mai vechi timpuri. Aurul se cauta (si se gaseste) aici inca de acum 2.800 de ani, inaintea romanilor, care au deschis totusi primele exploatari organizate si au cristalizat primele nuclee de locuire, scrie Razvan Pascu.

Romanii, care extrageau aur de aici pe vremea cand metalul pretios se gasea, probabil, licarind chiar si in praful drumurilor, au dat si prima atestare documentara a localitatii – Alburnus Maior. De atunci, zeci si zeci de generatii au exploatat aurul, culminand cu mina „moderna”, industriala, din 1930 si cu nationalizarea sa din 1948 si exploatarea brutala a minereului aurifer, fara niciun pic de respect pentru mediu.

Google mai trage un loz pe hardware

Google mai trage un loz pe hardwareDupa esecul Google Nexus One, cei de la Google mai incearca piata cu o tableta care va fi vanduta de ei, interesant ca partenerii din proiect nu sunt prietenii de la Motorola, cei cumparati anul trecut, ci Samsung si Asus, noteaza Orlando Nicoara.

Stirea integrala pe Wall Street Journal