Bucuresti povestea orasului cu prea multi bani

Cand vorbim de finantele publice din Romania, cuvinte cheie sunt deficitele cronice, indisciplina si carpeala. Nu este insa cazul administratiei publice locale din orasele mari si din Capitala. Perioada de prosperitate a anilor 2000 le-a ingropat – la propriu - in bani, scrie Riscograma.

In doar cinci ani, intre 2003 si 2008, bugetul Bucurestilor a crescut de cinci ori. Incasarile au fost peste cele mai optimiste planuri iar balanta – constant pe excedent. Prea mult, prea repede, caci nu erau destule proiecte mari care sa inghita toti acesti bani. Climaxul a fost atins in 2007, cand Primaria Generala s-a imprumutat atat de mult si de ieftin incat n-a avut ce face cu banii. A sfarsit prin a-i depune la banca unde a facut profit din diferenta de dobanda.

Piata muncii: numarul salariatilor a crescut in ultimul an

Piata muncii: numarul salariatilor a crescut in ultimul anDesi ritmul de crestere a Produsului Intern Brut a incetinit puternic in primul trimestru din acest an, numarul salariatilor declarati oficial de catre angajatori a crescut cu circa 3,5%, evolutie care poate determina intr-o anumita masura o majorare a consumul intern in perioada urmatoare, transmite BusinessDay.

Astfel, potrivit INS, in luna martie, numarul salariatilor a crescut cu 27.700 fata de februarie, cresterea inregistrata in primele trei luni ajungand la 85.400, aceasta fiind una dintre cele mai bune performante trimestriale din ultimii 22 de ani. Pentru comparatie, in T1.11, cresterea a fost de doar 11.400, iar in T1.08 de 86.400, insa 10.100 au fost salariati angajati in sectorul public.

Avantgate schimba comertul electronic

Avantgate schimba comertul electronicAvantgate a fost pentru o zi pe pagina Forbes, scrie Radu Georgescu.

Avantegate a fost fondata in 2006 de antreprenor. Compania ajuta 2.800 de firme mici si mijlocii din Europa si Asia sa-si comercializeze aplicatiile software fara a fi nevoie ca acestea sa angajeze o echipa de vanzari.

Impresii din Maroc Aventuri pe plaiurile berbere (1): Marrakech

Inainte sa poposesc pe taram african ma gandeam ca primul loc unde voi zice: Hello Mama Africa va fi sub nasul Sphynx-ului din Giza, Egipt, spatiul de redez-vous al faraonilor si legendelor antice, precizeaza Razvan Pascu.

Insa, o decizie de moment a facut ca butonul mouseului sa cada timid pe tab-ul book de pe un oarecare site de booking, la capatul caruia se gasea welcome-ul de la aeroportul Menara, Marrakech. Asa a fost sa fie, cum ar zice o vorba din popor, astfel ca acesta va fi numele primului oras din continentul negru in care voi pasi, dupa o escala de o zi in Milano.