Paradox: Tara celor mai bogati oameni are cea mai ieftina motorina

Paradox: Tara celor mai bogati oameni are cea mai ieftina motorinaTara unde PIB-ul pe cap de locuitor este cel mai mare din toata Uniunea Europeana (66.000 de euro, conform Eurostat) are cel mai mic pret pe litrul de motorina. Mai mic decat in Bulgaria sau Cipru. Altfel spus, sa tot ai masina echipata cu motor diesel in Luxembourg, relateaza Capital.

Mai precis, conform comparatiilor de pe energy.eu, un litru de motorina in tara unde locuiesc bogatii Europei costa 1,27 de euro, in timp ce in Cipru motorina se vinde cu 1,324 de euro.

Pretul carburantilor in lume: de la 2 centi la 2 euro/l

Pretul carburantilor in lume: de la 2 centi la 2 euro/lIn Romania, pretul carburantilor se apropie vertiginos de pragul psihologic de 1,5 euro/litru, in trend cu restul Uniunii Europene. In Kuweit, pretul unui litru de benzina este si mai mic: 16,5 eurocenti (71 de bani), iar in Qatar, unul dintre cele mai bogate state din lume, 15 eurocenti (65 de bani), precizeaza Finantistii.ro.

Cel mai mic pret din lume se intalneste insa in Venezuela, al cincilea mare producator de petrol la nivel mondial, tara condusa de Hugo Chavez: 2 eurocenti litrul de benzina, echivalentul a nici 9 bani.

Austria plateste restantele romanilor

Austria plateste restantele romanilorVolksbank a fost ajutata iar cu bani de statul austriac dupa ce a creditat masiv inainte de criza ceea ce i-a provocat pagube considerabile.

Dupa ce majoritatea diviziilor Volksbank International, mai putin cea din Romania, au fost vandute anul trecut, banca austriaca a intrat intr-o noua etapa, scrie Evenimentul.

Volksbank AG a anuntat ca va opera o majorare de capital, de 480 de milioane de euro, la care va participa si statul austriac, informeaza EVZ.

Locuri de munca vacante

Locuri de munca vacantePotrivit datelor rezultate din declaratiile agentilor economici privind locurile de munca vacante, in evidentele Agen­tiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt inregistrate 7.767 locuri de munca, in perioada 24 februarie-1 martie 2012, informeaza Romania Libera.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, de domiciliu sau de resedinta, sau pot accesa adresa de internet http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php , unde pot vizualiza locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact carora le pot solicita informatii suplimentare.

Operatiunea Unmask: 25 de membri Anonymous, arestati

Operatiunea Unmask: 25 de membri Anonymous, arestatiInterpolul a anuntat, marti, ca 25 de hackeri ai grupului Anonymous au fost arestati in februarie, in urma unor atacuri cibernetice lansate din Argentina, Chile, Columbia si Spania, aflam de pe Ziare.com.

O tinta importanta a acestor atacuri a fost compania chiliana de energie electrica Endesa. Patru dintre hackeri au fost arestati in Spania, zece in Argentina, sase in Chile si cinci in Columbia.