Cladirea, inchiriata cel putin pana in 2019, are o suprafata de 2.500 metri patrati, peste 10 camere si doua etaje. In curtea interioara angajatii isi pot parca masinile, sunt 6-7 locuri de parcare. Renault a inchiriat cladirea in 2007 si a inceput remodelarea ei, iar din vara 2008 a inceput aici activitatea centrului de design de la Bucuresti.

Renault are sase centre de design in lume: Paris – Franta, Sao Paulo – Brazilia, Mumbai, Chennai – India, Seul – Coreea de Sud si Bucuresti. De fiecare data cand apare un caiet de sarcini, centrele de design intra in competitie. Astfel ca unele modele Dacia si Renault pot fi realizate partial sau integral de un centru de design.

In Bucuresti, la Renault Design Central Europe a fost creat conceptul Dacia Duster, conceptul Renault Frendzy si a doua generatie a modelelor Dacia Logan, Sandero, Duster. Centrul a fost gandit pentru a fi in legatura cu RTR (Renault Technologie Roumanie), pentru ca designul si ingineria trebuie sa lucreze impreuna.Renault Design Central Europe

Principalele activitati ale Renault Design Central Europe sunt studiul tendintelor, design, modelaj 3D - transpunerea schitelor in machete 3D si calitate perceputa (in stransa legatura cu ingineria si uzinele).

Dacia a lansat o platforma de...
Citeste si: Dacia a lansat o platforma de vanzari online in Marea Britanie

In cadrul centrului lucreaza 24 de persoane, de nationalitati diferite (romana, canadiana, bulgara, rusa, slovena, franceza), care concep designul modelelor Dacia si a celor din gama Entry.

“Renault Design Central Europe contribuie la proiecte ale Grupului Renault in aceeasi masura ca si celelalte centre din reteaua noastra de design („Design Network„). Ca si celelalte centre, el ne ajuta sa integram tendintele locale, in special prin relatia cu scolile de design sau arhitectura. Acest lucru joaca un rol esential pentru a putea raspunde cat mai bine asteptarilor clientilor”, a declarat Patrick Le Quement, director design industrial al Renault, la inaugurarea centrului.Renault Design Central Europe

Renault Design Central Europe, primul si singurul centru de design auto din Romania, contribuie la dezvoltarea de vehicule destinate mai multor piete ale Grupului Renault si intervine in proiecte din faza demararii, pana la realizarea machetei finale a unui vehicul si apoi, in viata de serie, pentru toate modificarile pe care acestea le sufera de-a lungul timpului.

O Dacie 1300 a fost trasa pe...
Citeste si: O Dacie 1300 a fost trasa pe dreapta in New York