vila istoricaImobilul construit in 1940 are o suprafata de 660-680 mp si au fost conservate o serie de elemente originale, de la usi, ferestre si parchet, la sobe.

vila interbelicaLucrarile de renovare ale cladirii se vor finaliza in acest an, insa vechea locuinta interbelica a fost mentinuta intr-o stare buna si in perioada comunista, unul dintre motive fiind faptul ca a fost folosita de granzii partidului. In casa istorica se spune ca ar fi locuit chiar si Manea Manescu. Dupa 1990, locuinta a fost recuperata de proprietarii de drept si a fost inchiriata catre ambasade sau diferite companii, fiind inclusiv locuinta unui ambasador.

casa istoricaCasa a fost proiectata pentru a servi ca locuinta unei familii; parinti si un copil, iar pe langa spatiile foarte bine conservate, vila dispune si de un fost adapost antibomba, dar si de o curte interioara spatioasa.

Citeste si:

vila monument istoricIn prezent, locuinta este scoasa la inchiriere, potrivit oficialilor Esop. “Proprietatea, cu o constructie eleganta si cu o gradina generoasa, este potrivita atat pentru a fi un sediu de ambasada, cat si pentru o firma de audit, o companie mare de publicitate sau un cabinet de avocatura de top”, declara Alexandru Petrescu, managing partner Esop Consulting. Alexandru Petrescu mentioneaza ca zona Aviatorilor este cea mai solicitata pe segmentul premium la inchiriere in Bucuresti.

Fotografii de Mircea Dragos.