British School of Bucharest (BSB) este o scoala internationala privata de top, cu multiple acreditari si certificari, care pregateste elevii pentru a-si continua studiile in cele mai prestigioase universitati din lume. Insa ceea ce diferentiaza BSB de alte scoli este modul in care reuseste sa creeze o balanta intre programa scolara si activitatile extracurriculare, dar si atentia care ii este acordata fiecarui elev, prin crearea unui mediu de invatare personalizat.

"British School of Bucharest este o scoala internationala foarte speciala", spune Philip Walters, directorul British School of Bucharest, care se afla la conducerea acestei institutii din anul 2012.

Unul dintre obiectivele BSB este sa creeze un mediu pozitiv, antrenant, sigur si atent la nevoile elevilor, care sa ii incurajeze sa isi indeplineasca la maxim potentialul, sa aiba incredere de sine atat in plan academic, cat si in plan social si personal. In mod particular, British School of Bucharest este apreciata pentru atentia pe care o acorda tuturor copiilor care intra in comunitatea BSB.

Foto: British School Bucharest

"Toti profesorii BSB sunt vorbitori nativi de limba engleza si au o experienta de peste 15 ani in sistemul de invatamant britanic. Cu ajutorul lor, dar nu numai, BSB creeaza mediul potrivit in care tinerii invata sa respecte culturi, valori si credinte diferite si in care invata sa devina cetateni activi si responsabili. Profesorii sunt dedicati meseriei lor, sunt profesionisti in domeniile pe care le predau, foarte bine pregatiti si mandri de realizarile scolii, dar si ale elevilor", a declarat Philip Walters, pentru wall-street.ro.

Multi dintre profesorii BSB sunt absolventi de Oxford, Cambridge sau alte universitati de prestigiu, iar faptul ca in echipa se afla oameni atat de bine pregatiti, diferentiaza BSB de alte scoli si ofera un mare avantaj.

"Oferim o educatie dinamica si progresiva, asigurandu-ne ca elevii nostri capata incredere de sine pentru a face fata cu succes provocarilor lumii moderne. Credem cu tarie ca elevii nostri trebuie sa invete ce reprezinta calitatea si sa faca totul la cel mai inalt nivel. Copiii mei fac parte din comunitatea BSB si iubesc enorm acest loc. Apreciaza toate oportunitatile de care pot profita si vin cu placere la scoala. Pentru mine, este un adevarat privilegiu sa pot lucra alaturi de oameni dedicati, foarte muncitori si extrem de talentati, care fac ca BSB sa fie o experienta unica", a adaugat Philip Walters.

Particularitatile sistemului de invatamant britanic. Cum difera de cel romanesc

Sistemul de invatamant britanic este construit astfel incat sa asigure elevilor cunostinte generale in primii ani de scoala, pentru ca apoi sa devina din ce in ce mai specializat. In paralel cu activitatile scolare obligatorii, BSB ofera elevilor posibilitatea de a alege dintr-o multime de activitati extracurriculare (peste 100), concepute astfel incat sa vina in completarea programei de studiu.

"La BSB, sistemul de educatie este impartit astfel: Early Years Foundation Stage – de la 2 la 5 ani, Scoala Primara – de la 6 la 9 ani, anul 1 pana la anul 6, si scoala Secundara - de la 10 la 18 ani, anul 7 pana la anul 13, echivalent anilor de liceu. Ultimii doi ani de studiu sunt numiti si Sixth Form. Una dintre particularitatile sistemului de invatamant britanic este ca le asigura elevilor un mediu de invatare personalizat, fiind astfel incurajati sa isi dezvolte calitatile si abilitatile individuale", a explicat Philip Walters.

In anii 10 si 11 se studiaza un numar de materii obligatorii si altele la alegere, sub forma unor cursuri pe durata a doi ani. La sfarsitul anului 11, elevii sustin examenele de promovarea acestor cursuri, pentru care primesc certificarea International General Certificates in Secondary Education (IGCSE). Programa britanica include cursuri obligatorii: matematica, engleza, PSHCE (Personal, Social, Health, Citizenship, Economic education), PE (Physical Education), stiinte, limbi straine, iar elevilor li se recomanda sa opteze si pentru istorie sau geografie. Pe langa aceste materii, elevii de la BSB au posibilitatea de a alege dintr-o lista variata de 20 de materii pentru examenele finale: studii de business, ICT (information and communications technology), teatru si actorie, design, muzica si arte.

"In ultima etapa, anii de studiu 12 si 13, elevii pot alege 3 sau 4 materii si incep sa se specializeze pe anumite domenii. In felul acesta, ii ajutam pe elevi sa isi atinga nivelul maxim de performanta si ne asiguram ca vor merge mai departe in invatamantul universitar foarte bine pregatiti. Anul 13 se incheie cu testul A level, examen de referinta in Marea Britanie si care este recunoscut in intreaga lume ca fiind examenul de finalizare a invatamantului secundar sau preuniversitar", a precizat directorul BSB.

Foto: British School Bucharest

In ultimii doi ani de liceu, fiecare elev isi poate crea propriul program de studiu si poate profita de oportunitatile de dezvoltare extracurriculare si de leadership care i se pun la dispozitie.

"Ne dorim ca elevii sa profite din plin de timpul petrecut la BSB, sa aiba parte de cea mai buna pregatire academica si sa dobandeasca abilitati extracurriculare care sa ii ajute mai departe in viata. Unul dintre punctele forte ale sistemului de invatamant britanic este abordarea personalizata a studiilor, adaptat pentru fiecare elev inca de la o varsta frageda si care le permite tinerilor sa invete in ritmul si la intensitatea care li se potrivesc cel mai bine", a mai spus Philip Walters.

Absolventii BSB, curtati de cele mai bune universitati din lume

Cei mai multi absolventi ai BSB decid sa isi continue studiile in Marea Britanie. Exista insa si tineri care aleg sa studieze pe alte continente, America de Nord (SUA si Canada), Africa (Africa de Sud) sau Asia (Coreea de Sud si China).

"Ne dorim ca elevii BSB sa devina cetateni responsabili, lideri in comunitatile lor si profesionisti in domeniile lor de interes. Incercam sa le insuflam tinerilor aceste valori.

Sunt foarte mandru de realizarile elevilor nostri! In ultimii doi ani, absolventii BSB au primit oferte pentru a-si continua studiile de la universitati precum London School of Economics and Political Science (LSE), Imperial College London, University College London (UCL), University of California Los Angeles (UCLA), University of British Columbia (UBC), University of the Arts London, Queen Mary, King’s College London, Istituto Marangoni si SOAS University, Ecole Hoteliere de Lausanne, Anglo American University (Prague), Oxford, Universitatile din Amsterdam, Warwick, Glasgow, Bath, Bristol, Edinburgh, Southampton si multe altele", a precizat directorul British School of Bucharest.

Domeniile de studiu cele mai cautate de absolventii BSB sunt variate. "Anul acesta, Matematica, Economia si Managementul sunt printre preferintele absolventilor BSB, insa interes exista si pentru Drept si Stiinte Medicale Aplicate. Avem si absolventi care sunt interesati de o cariera in sectoarele artistice si creative precum Arta, Muzica, Jurnalism si Moda", a explicat Philip Walters.

Singura scoala din Romania care a primit calificativul "excelent"

Recent, Inspectoratul Scolilor Independente din Marea Britanie (ISI) a evaluat BSB cu calificativul "excelent". BSB este singura scoala din Romania care a fost evaluata cu "excelent" de catre ISI, ceea ce demonstreaza ce inseamna sa faci performanta la cele mai inalte standarde.

Rugat sa descrie intr-un singur cuvant British School of Bucharest, Philip Walters a raspuns: "Sunt mai mult decat bucuros sa declar ca acest calificativ, "excelent", descrie BSB cu cea mai mare acuratete".

In procesul de evaluare a BSB s-au luat in calcul mai multe criterii, printre care calitatea profesorilor, calitatea procesului de invatare, calificativele obtinute de elevi la examene. "Potrivit raportului intocmit de ISI, "toti elevii BSB au abilitati excelente de comunicare si au capacitate mare de a intelege si invata lucruri noi". In plus, "absolventii BSB obtin rezultate bune in activitatile pe care le fac, descopera mereu noi domenii de interes si isi dezvolta calitati si abilitati pe care le duc la cel mai inalt nivel". Tot raportul ISI precizeaza ca "procesul de invatare este foarte bine planificat si structurat, livrat elevilor in cel mai eficient mod" ", a mai precizat directorul BSB.

Excelenta se regaseste si in rezultatele remarcabile la examenul A level, care marcheaza incheierea studiilor secundare in sistemul de invatamant britanic, pe care le-au obtinut, si in acest an, absolventii British School of Bucharest.

"Absolventii BSB au confirmat, din nou, excelenta noastra in educatie. Au fost concentrati, determinati si motivati si sunt foarte mandru de ei! Au obtinut rezultate foarte bune la examenul A Level (35% dintre rezultatele obtinute au fost de A*- A, iar 83%, in intervalul A*- C), asa ca nu este de mirare ca au primit oferte de la cele mai bune universitati din lume. Imperial College, King’s College, University of the Arts, LSE, UCL, Universities of Bath, Southampton, Istituto Marangoni sunt doar cateva dintre ele", a adaugat Philip Walters.

Mary, absolventa a BSB in 2018, ne ofera doar una dintre povestile de succes ale sistemului de invatamant britanic. "Mary si-a incheiat studiile cu procentajul maxim la examenul A level si a reusit performanta de a fi acceptata la Universitatea de Arte din Londra, cea mai apreciata din Europa in domeniul artelor si designului, aflata in TOP 6 cele mai bune din intreaga lume, potrivit QS World University Rankings 2018!”, a declarat Philip Walters.

Foto: British School Bucharest

De la ce varsta pot fi inscrisi copiii la BSB

Parintii isi pot inscrie copiii la BSB de la varsta de doi ani. The Early Years Foundation Stage include mai multe etape: Pre-nursery (2-3 ani), Nursery (3-4 ani) si Reception (4-5 ani). "La BSB ne asiguram ca cei mici au parte de cel mai bun start in viata, o experienta care le ofera oportunitati pentru a-si dezvolta abilitatile si talentele intr-un mediu concentrat pe joc si joaca, un mediu in care sa se simta in siguranta si fericiti", a explicat Philip Walters.

Foto: British School Bucharest

Unul dintre principiile pe care se bazeaza programa britanica este acela de a oferi copilului un mediu stabil, in care sa se simta confortabil sa exploreze. Metoda de predare in cadru programului EYFS se bazeaza pe joaca si este adaptata pentru fiecare copil in parte.

"Credem ca orice copil trebuie sa se dezvolte in toate domeniile: academic, social si personal, si exact asta incurajam noi la BSB. Ii ajutam pe copii sa isi descopere talentele, apoi ii incurajam sa si le dezvolte in activitati extracurriculare. In felul acesta, nu doar ca vor veni cu placere la scoala, dar vor invata sa aiba incredere in ei. Competitiile la care copiii participa ii ajuta sa se pregateasca pentru lumea reala, iar elevii nostri participa des la concursuri locale si internationale", a mai spus directorul BSB.

In prezent, la BSB le oferim elevilor sa aleaga dintre peste 100 de activitati extracurriculare, de la arte, muzica pana la cursuri de limbi straine, cursuri de scriere, jocuri matematice si sport (tenis de camp, tenis de masa, dans, gimnastica, scrima, catarare, inot, karate, atletism).

Exista sistemul de invatamant perfect?

"Un sistem de educatie perfect cred ca este posibil. Atata timp cat ne vom stradui, vom putea sa construim un loc mai bun pentru elevii care isi doresc sa devina cetatenii de succes de maine. Este foarte important sa cream un echilibru intre programa scolara si activitatile extracurriculare. Permanent trebuie sa tinem cont de feedback-ul pe care elevii ni-l dau, trebuie sa ii sprijinim in deciziile pe care le iau si sa le fim mentori", a declarat Philip Walters.

Un sistem de invatamant perfect are nevoie si de profesori excelenti. "Profesorii trebuie sa fie pregatiti sa ofere cea mai buna educatie si sa acorde atentie fiecarui elev, sa creada in visurile lor, sa le acorde incredere totala si sa le transmita energie pentru a reusi", a conchis Philip Walters.

Despre British School of Bucharest

British School of Bucharest, infiintata in anul 2000, este o scoala internationala britanica de top, care ofera copiilor cu varste cuprinse intre 2-18 ani sansa sa studieze dupa curriculum britanic. Unicitatea acestei scoli, fata de oricare alta din Bucuresti, este ca toti profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza, cu experienta in predarea sistemului de invatamant britanic.

Monitorizata si supervizata de Inspectoratul Scolilor Internationale, British School of Bucharest ofera educatie la standarde de excelenta celor peste 500 de elevi, apartinand unui numar de peste 50 de nationalitati. Calificarea finala din anul 13, A level, este recunoscuta la nivel global si permite accesul la universitati din intreaga lume. BSB ofera o atentie personalizata studentilor sai, bazata pe dorintele si nevoile fiecaruia, astfel incat acestia sa-si atinga nivelul maxim de dezvoltare si sa paseasca cu incredere spre urmatoarea etapa educationala.

Sursa foto: British School Bucharest

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri