Un produs care poate atat piesa vestimentara, cat si obiect de mobilier, conceput si realizat de o romanca, a obtinut o finantare de 60.000 de euro de la Uniunea Europeana. Ruumy este un produs multifunctional realizat de designerul Simina Filat, alaturi de arhitectii Emil Ivanescu si arhitectul Min Hong.

Vrei sa afli mai multe despre industria de fashion? Fashion ROute, conferinta dedicata retailului de fashion si industriei textile, se reintoarce cu a treia editie pe 21 mai. Sub deviza Fashion Upgrade, Fashion ROute isi propune sa exploreze toate transformarile prin care industria trece si care este impactul acestora asupra pietei romanesti. Detalii, AICI.

„Aceasta este mai mult decat o simpla finantare si nu se limiteaza la suma efectiva de bani primita pentru a sprijini productia si comercializarea Rummy. Miza competitiei se materializeaza pe mai multe planuri, primul fiind cel de recunoastere a unui proiect si a unui autor, ca valoare creativa de nivel global, dar si de adoptare si integrare a acestuia in sistemul noii economii, prin metode de mentorat si sustinere”, a declarat designerul roman Simina Filat.

„Al doilea plan este cel de constituire a unor comunitati creative functionale, sustenabile si inovatoare, capabile sa schimbe mentalitati. Aceste entitati creative au ca misiune sa sustina schimbarea, nu doar pe plan cultural, cat mai ales economic, iar al treilea plan este sprijinul financiar pentru realizarea in conditii exceptionale a prototipului ales.”

In competitia organizata de Uniunea Europeana prin intermediul parteneriatului WORTH au fost inscrise 183 de proiecte din Europa, 65 dintre acestea, printre care si Rummy, primind finantare pentru productie si distributie.

Echipa romano-franceza va beneficia de o finantare de 60.000 euro, care include sprijin financiar pentru a transforma conceptul intr-un produs comercial si a-l introduce pe piata (10.000 de euro), coaching personalizat si mentorat in privinta designului, tehnologiei, proceselor de fabricatie si strategiei de business, participare la doua targuri internationale si activitati de networking (50.000 de euro).

ruumy produs romanesc simina filat

Ce este Rummy, piesa vestimentara si obiect de mobilier

Ruumy este un perete arhitectural, modular, care poate fi combinat pentru a forma pereti despartitori, dressing, articole de mobilier pentru casa sau chiar articole de imbracaminte. Designul permite transformarea dressingului intr-un articol de imbracaminte, geanta sau obiecte de casa.

Realizat din material moale, Ruumy este un dressing modular in forma de puzzle cu pana la 10 utilizari extrem de functionale. Produsul ii ajuta pe cei care se deplaseaza frecvent sa munceasca si sa transporte cu usurinta o parte din mobilierul lor.

Numele produsului a fost ales prin alaturarea cuvinetlor „room” (camera), Roomies (colegi de locuinta, care isi imprumuta deseori lucrurile unul altuia) si „Remy” (joc de societate).

Simina Filat face parte din noul val de creatori romani care raspund punctual, prin solutii strategice, utilizand instrumente creative, provocarilor complexe cu care se confrunta societatea actuala. Rezultatele gandirii sale creative respecta criteriile misiunii asumate de a crea premisele unui viitor sustenabil, prin abordarea unui nou mod de a percepe realitatea ca sistem integrativ: realitatea fizica, virtuala, realitatea augmentata (Augmented reality - AR), tehnologia comunicarii si elementele culturii postinternet.

Simina Filat este designerul din spatele brandului „Simina Filat Design”, care are la activ cel putin 100 de produse comerciale virale. In cadrul brandului a fost deschisa o directie de cercetare care sa raspunda la schimbarile disruptive ale acestui moment istoric.

Proiectul de parteneriat "WORTH", o initiativa a Uniunii Europene, sprijina colaborarile intre IMM-uri si designeri start-up, producatorii si firmele de tehnologie pentru a crea produse si idei inovatoare si bazate pe design. Initiativa este finantata in cadrul programului COSME si este implementata de un consortiu din intreaga Europa, avand convingerea ca industriile creative (IMM-urile si start-up-urile) sunt factorii-cheie ai cresterii economice in Europa. Proiectul de parteneriat WORTH este finantat prin Programul COSME al Uniunii Europene pentru competitivitatea intreprinderilor si pentru intreprinderi mici si mijlocii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri