AVBS Credit se numără printre primele companii de intermediere a creditelor bancare și non-bancare înființate în România. Un broker de credite este acea persoană care face intermedierea între clientul care are nevoie de un credit și bancă. Dacă ai experiență în domeniul financiar-bancar şi îţi doreşti să faci pasul către antreprenoriat, poți obține franciza AVBS Credit.

Franciza AVBS este destinată specialiștilor din domeniul financiar-bancar, care vor să treacă de la statutul de simplu angajat la cel de antreprenor francizat în brokerajul de credite. Brokerii francizați au la dispoziție ofertele de finanțare de la peste 40 de instituții bancare și non-bancare din România.

Apetitul românilor pentru credite a crescut în ultima perioadă, vânzările din acest an fiind mai mari față de anul trecut. Alina Gheorghe, director regional francize AVBS, spune că brokerii din București au cele mai bune rezultate, peste 80% dintre creditele intermediate fiind ipotecare. Un broker câștigă în medie între 5.000 și 7.000 de euro lunar, susține Alina Gheorghe.

Care sunt costurile pentru a deschide o franciză de brokeraj de credit

Taxa de franciză care trebuie plătită inițial este de 20.000 de lei. Cu toate acestea, există oferte pentru aplicanți. Spre exemplu, până la finalul lunii august a existat un discount de 50% pentru toți aplicanții, deci taxa a fost de 10.000 de lei. Suma inițială acoperă:

  • întregul know-how al companiei,
  • parteneriatele pe care le are AVBS cu toate băncile și IFN-urile,
  • o asigurare de răspundere civilă,
  • promovarea prin campaniile de marketing.

Totodată, toată activitatea este conformată cu GDPR-ul, brokerii nu mai trebuie să-și cumpere licențe.

Potrivit reprezentanților AVBS, dincolo de taxa inițială nu există o redevență lunară care trebuie plătită.

În plus, costurile intrării în franciză mai presupun și chiria unui birou, deoarece din punct de vedere legal, ai nevoie de un spațiu fizic în care să-ți desfășori activitatea.

„Noi nu impunem ca biroul să aibă o anumită suprafață sau să arate într-un anumit fel. Trebuie să fie un birou decent în care brokerul să-și poată desfășura activitatea, în care poate să-și primească clienții la întâlniri și semnarea documentelor. Utilitățile de care ai nevoie sunt: un birou, un computer și o imprimantă”, spune Alina Gheorghe.

Nu în ultimul rând, franciza presupune o garanție de 600 lei care va fi folosită pentru achitarea pe un an a contului de e-mail AVBS Credit și a contului în Softul AVBS Credit.

De ce ai nevoie ca să deschizi o franciză AVBS

AVBS urmărește criteriile impuse de bănci și de legislația în vigoare, astfel încât, brokerii francizați să fie eligibili pentru înscrierea în sistem. Franciza AVBS este destinată specialiștilor din domeniul financiar, care au o experiență bancară de cel puțin doi ani.

„Condiția impusă prevede să ai experiență bancară, nu financiară. Nu e destulă o experiență în contabilitate, trebuie făcute niște studii înainte. Persoanele care doresc să își deschidă o franciză de brokeraj de credite au nevoie de o experiență de cel puțin doi ani în bancă”, a adăugat Alina Gheorghe.

Un administrator poate angaja oricât de mulți brokeri dorește, însă, toți brokerii trebuie să îndeplinească condițiile de experiență impuse.

„Condițiile sunt puse cel mai adesea de către băncile noastre partenere. O bancă nu va dori să lucreze cu orice persoană”, spune Alina Gheorghe.

Francizele AVBS se pot deschide în orice oraș din România. Nu există un număr limitat de brokeri pentru fiecare oraș, iar, momentan, numărul acestora nu acoperă toată cererea.

„Brokerii actuali care acoperă piața din București nu acoperă toate nevoile de creditare. Nu contează mediul în care îți deschizi franciza, dar e evident că o să meargă mai bine într-un oraș față de mediul rural”, subliniază Gheorghe.

Sursă imagine: Facebook/ AVBS

Care sunt pașii pentru a deschide o franciză AVBS

Primul pas pentru deschiderea unei francize AVBS este înființarea unei societăți cu codul CAEN 6619 autorizat, și deschiderea unui punct de lucru.

După semnarea contractului de franciză și achitarea taxei de francizare, o să obții instrumentele de lucru și o să te familiarizezi cu ele.

„În momentul în care devine broker de credite, acea persoană trece prin niște etape de învățare. El trebuie să învețe toate produsele de creditare pe care noi le avem în portofoliu. Când cineva devine broker de credite, automat, chiar dacă a fost angajat a unei bănci, nu cunoaște toate produsele”, menționează Gheorghe.

În cât timp îți scoți investiția inițială într-o franciză AVBS

O franciză poate să devină productivă încă din a doua lună, de la semnarea contractului: în prima lună intermediazi creditele, iar în a doua sunt plătite comisioanele.

„Părerea mea că este că taxa de franciză poate să fie scoasă în cel mult două luni. Totul depinde de cât timp e dispus să aloce. Într-o lună sau două un broker poate să învețe tot ce are nevoie ca să aibă câștiguri financiare consistente. Orice broker care intră în sistem nu are o limită maximă în ce privește încasările”, adaugă Gheorghe.

Viitorii tăi clienți pot să provină din propriul portofoliu sau din cererile venite la AVBS. Toate cererile de creditare venite la AVBS sunt redirecționate către francizații din regiunea respectivă.

Cum arată activitatea unui broker de creditare

Brokerii de creditare se ocupă de tot procesul de creditare între client și bancă. Brokerul alege creditul potrivit pentru fiecare client în parte, conform nevoilor și contextului financiar, din portofoliul de 40 de bănci și IFN-uri.

După ce clientului i s-a prezentat oferta sau ofertele pe care le poate accesa, acesta alege una dintre opțiunile expuse de broker.

„Brokerul de credite se ocupă de tot procesul: întocmește dosarul de credit, strânge de la client toate documentele, o transmite către bancă, până când banca aprobă creditul”, adaugă Alina Gheorghe.

După încheierea contractului, brokerul îi oferă servisare clientului în cazul în care dorește să-și achite mai repede creditul.

„În acest moment, fiind situația cu creșterea ROBOR-ul, ei pot să le solicite brokerilor să treacă la IRCC sau să treacă la o dobândă fixă. Majoritatea creditelor de pe ROBOR sunt refinanțate în credite cu dobândă fixă”, spune Alina Gheorghe.

Cum câștigă bani un broker de credite

Atunci când se încheie un credit, instituțiile bancare oferă un comision din creditul respectiv către AVBS. Mai departe, AVBS își comisionează francizații.

AVBS nu a menționat care este comisionul pe care îl primește fiecare broker, acesta depinzând de banca la care se încheie creditul.

Sursa foto: Facebook/ AVBS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri