Bancile traditionale nu vor disparea niciodata din peisajul financiar, insa, pana in anul 2020, acestea vor pierde pana la 22% din cota de piata in favoarea companiilor de fintech. Aceasta evolutie la va da bancilor si companiilor un semnal de desteptare la realitate care vor realiza ca sunt obligate sa investeasca in digital, considera Teodor Blidarus, CEO Fintech OS.

"2017 a fost anul in care hype-ul legat de fintech s-a asezat; am iesit din zona in care se spunea ca bancile nu vor mai exista in viitor. Este clar ca acest lucru nu se va intampla, insa fintech-urile au devenit totodata o certitudine. Studii ale PWC si E&Y arata ca peste 33% din populatia globala capabila sa lucreze cu internetul foloseste servicii financiare de tip fintech. Transofrmarea se intampla si estimam ca pana in 2021 vor exista 5 mld. de oameni care vor folosi un fintech in detrimentul serviciilor traditionale de banking", a declarat Teodor Blidarus.

Reprezentantul Fintech OS subliniaza ca in ciuda entuziasmului care inconjoara ideea de inovatie si digitalizare, cifrele reale arata ca peste 90% din implementarile din aceasta zona nu reusesc sa isi atinga rezultatele propuse.

"Sunt trei tipuri de probleme care duc la aceasta situatie. In primul rand este o problema culturala: este una sa vrei sa faci ceva si alta sa si poti sa faci ceva… iti trebuie un anumit tip de oameni confortabili cu riscul pentru a putea inova. Celelalte doua probleme tin de strategia si viteza de implementare", mentioneaza Blidarus.

Acesta se opune ideii potrivit careia orice companie devine in prezent o companie de tehnologie.

Sa fii o companie de tehnologie e ceva ce tine de mentalitate. Nu poti din bancher sa te transformi in programator, sau din programator in agent de marketing. Cand cultura ta nu este de software development, nu vei putea sa faci un produs scalabil la nivel global

Teodor Blidarus

Fintech OS este o platforma de accelerare a inovatiei care combina tehnologie digitala de ultima generatie cu un nucleu financiar, in vederea transformarii sistemelor digitale ale bancilor si companiilor de asigurari. Fintech OS a ajuns sa gestioneze peste 10 miliarde de tranzactii pe luna, in 12 piete la nivel global.

TBI Bank a selectat Fintech OS ca platforma de inovatie, avand in plan, in urmatorii 3 ani, o transformare digitala care sa remodeleze intreaga strategie de afaceri si care sa ofere clientilor oferte de produse adaptate nevoilor si intereselor acestora.

Teodor Blidarus a fost prezent la conferinta Future Banking, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Banca Transilvania, Visa, EFSE, Namirial Group, TBI Bank, Patria Bank, PeliFilip si APERO.

Credit foto: Ovidiu Udrescu

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri