Brandul american de fashion Forever 21, adus pe plan local in sistem de franciza, a inchis unul dintre cele doua magazine pe care le detinea in Romania, cel din centrul comercial Sun Plaza.

Forever 21 a intrat pe piata romaneasca in 2016, odata cu deschiderea primului magazin, in centrul comercial ParkLake. Brandul american a fost adus de compania Teren Management Europe, francizat exclusiv al Forever 21 in 9 tari din Europa. Ulterior, reprezentantii brandului au deschis cel de-al doilea magazin Forever 21 in Sun Plaza in 2017.

Recent, retailerul de fashion a inchis magazinul din Sun Plaza, dupa aproape 3 ani de functionare. Magazinul avea o suprafata de 2.000 de metri patrati si comercializa atat articole vestimentare pentru femei, cat si pentru barbati.

Brandul Forever 21 ramane astfel cu o singura unitate in Romania, cea din ParkLake. Reprezentantii centrului comercial spun ca momentan nu au informatii privind inchiderea magazinului Forever 21 din ParkLake, insa inchiderea acestuia ar inseamna practic iesirea brandului de fashion din Romania, avand in vedere ca Forever 21 nu este prezent in mediul online.

La nivel global, reprezentantii Forever 21 au anuntat ca vor inchide 178 din cele peste 800 de magazine pe care le detine in intreaga lume, dupa ce in luna octombrie si-a depus cererea de intrare in faliment. Compania, fondata in SUA si care isi are sediul in California, intentioneaza sa-si reorganizeze modelul de business si sa renunte la unele unitati brick & mortar, in special la cele din Asia si Europa, dat fiind contextul evolutiei tot mai bune a brandurilor de fashion in mediul online care afecteaza unitatile fizice.

Fondat in Los Angeles in 1984, Forever 21 este unul dintre cei mai mari retaileri de specialitate din Statele Unite, cu magazine ce ofera optiuni de tip fast-fashion. Forever 21 opereaza peste 800 de magazine, in 47 de tari, din Statele Unite, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, India, Israel, Japonia, Republica Coreea, America Latina, Mexic, Filipine si Marea Britanie.

Teren Management Europe este francizatul exclusiv al brand-ului “Forever 21” si detine responsabilitatea integrala pentru expansiunea brand-ului in: Bulgaria, Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Polonia, Romania, Slovacia si Elvetia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri