FMI mai da bani Romaniei

FMI mai da bani RomanieiBoardul executiv al FMI a finalizat prima evaluare a Romaniei in cadrul acordului de finantare externa, in urma careia institutia pune la dispozitie a doua transa din imprumut, in valoare de 1,854 miliarde euro (1,718 miliarde DST), a anuntat Fondul. [Citeste mai multe aici]

FMI lauda stabilizarea sistemului financiar: Dobanzile din Romania au scazut

Citeste in editia de maine dimineata o analiza a deciziei FMI, dar si estimari despre ce urmeaza pentru Romania in cadrul acordului de tip stand-by incheiat pe doi ani.



Tranzactie in industria bursiera

Tranzactie in industria bursieraSocietatea de brokeraj Intercapital Invest a anuntat ca va cumpara 99,99% din actiunile Investica Asset Management, detinuta de senatorul UDMR Verestoy Attila, dupa incheierea unui acord cu actionarii societatii de administrare a investitiilor (SAI), conditionat de obtinerea tuturor aprobarilor necesare, anunta firma de brokeraj.

Citeste in editia Wall-Street de maine o analiza a tranzactiei dintre Intercapital si Investica.



Ridicarea pragului de detinere la SIF-uri a primit primul aviz

Ridicarea pragului de detinere la SIF-uri a primit primul avizComisia juridica a decis astazi sa acorde un aviz favorabil cu amendamente pentru o propunere legislativa a PDL care elimina pragul maxim de 1% de detinere a actiunilor la SIF-uri, acceptand ca pragul sa fie de 5%. Cititi mai multe aici.

Immoeast vrea sa vanda investitiile din Romania

Immoeast vrea sa vanda investitiile din RomaniaDezvoltatorul imobiliar austriac Immoeast, cel mai mare investitor in imobiliarele locale, anunta ca isi va vinde active din Romania si ca e posibil sa faca exit si dintr-un mall din Moscova pentru a reduce dependenta de aceste piete, potrivit lui Eduard Zehetner, CEO al grupului.

Cititi mai multe aici.



Datoria publica a ajuns la 27,92% din PIB

Datoria publica a ajuns la 27,92% din PIBDatoria publica totala a Romaniei a crescut pana la 31 iulie cu 26,5% fata de finalul anului trecut, la 138,83 miliarde lei (32,9 miliarde euro), reprezentand 27,92% din produsul intern brut (PIB) revizuit pentru acest an, arata datele publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP).



Sanofi Aventis a cumparat 3,4% din actiunile Zentiva Romania

Sanofi Aventis a cumparat 3,4% din actiunile Zentiva RomaniaSanofi Aventis Europe, actionarul majoritar al Zentiva Romania, a cumparat inca 3,4% din capitalul companiei, pentru 9,9 milioane lei, in cadrul ofertei de preluare derulate in perioada 12 august - 22 septembrie.

BET-FI, la un nou maxim

BET-FI, la un nou maximActiunile SIF de la Bursa de la Bucuresti s-au scumpit in medie cu 5,6% in sedinta de astazi, dupa ce Comisia juridica a Senatului a amendat proiectul legislativ de eliminare a pragului la SIF, astfel incat limita maxima de detinere sa fie de 5%, ceea ce a alimentat schimburile din acest sector.

Cititi mai multe aici.

Mai putina bere la opt luni

Mai putina bere la opt luniVolumul de bere vandut in primele opt luni ale anului 2009 a scazut cu 15 %, fata de perioada similara a anului precedent, pana la 12,4 milioane de hectolitri, a declarat presedintele United Romanian Breweries Bereprod (URBB) Shachar Shaine.

Cititi mai multe aici:

Euro, la un nivel maxim al anului fata de dolar

Euro, la un nivel maxim al anului fata de dolarMoneda europeana a atins un nou nivel record al acestui an in fata dolarului, apropiindu-se pragul de 1,48 dolari/euro, la cel mai inalt nivel atins dupa 23 septembrie 2008, profitand de optimismul investitorilor in legatura cu revenirea economiei.

Guvernul, in sedinta

Guvernul, in sedintaGuvernul se afla in aceste momente in sedinta: membrii Cabinetului Boc au fost convocati, incepand cu ora 16.00, in sedinta, in urma deciziei de luni a boardului FMI privind eliberarea celei de-a doua transe din imprumut.

Ramaneti pe Wall-Street pentru a afla mai multe detalii.