Introducere in arta abstracta

Introducere in arta abstractaExpunerea, prima dintr-un ciclu mai amplu ce se va desfasura pe parcursul a doi ani la palatul Mogosoaia, aduce in atentie cel mai longeviv curent din arta secolului XX, abstractionismul, din perspectiva contemporana, tocmai pentru a interoga actualitatea si metamorfozele acestui demers artistic.

Materie si material, constructie si textura, forma versus informal, pulsiuni ale eului profund si deconstructie analitica, iata cateva dintre atitudinile artistice prezente incepand cu 19 martie, la ora 16:00, la Mogosoaia, potrivit Centrului Cultural Palatele Brancovenesti.

Printre artisti se numara Andreea Albani, Marcel Bunea, Olga Birman, Otilia Boeru, Marius Burhan, Florin Ciubotaru, Petru Lucaci, Ion Nicodim, Nicolae Stoian, Vasile Tolan.

Conferinta Dan Puric

Conferinta Dan Puric"Constiinta martirica traieste absolutul fara sa fie fanatica, lumineaza fara sa arda, il inalta pe om dincolo de fire fara sa fie nefireasca, depaseste granitele omenescului fara sa fie inumana, forteaza limitele obisnuitului fara sa ajunga o extrema si ni-l aminteste in final pe Dumnezeu, fara sa se suprapuna cu El. Constiinta martirica este profund salvatoare", spune Dan Puric, pe site-ul Art-Production.ro.

Conferinta despre "Martiri" continua seria evenimentelor pe care acesta le prezinta la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei Art Production.

Evenimentul are loc sambata, incepand cu ora 19:00, iar biletele au fost puse in vanzare la Ateneul Roman si in reteaua Eventim: Sala Palatului, Germanos, Domo, Orange, Vodafone, Carturesti si Humanitas, precum si online, pe www.eventim.ro.

Pretul unui bilet este de 150 lei.

Expozitie - Ceramica: intimitate si mister

Expozitie - Ceramica: intimitate si misterIncepand de duminica, 20 martie si pana pe 10 aprilie, Palatele Brancovenesti gazduiesc expozitia Maestrii Artelor Decorative - Ceramica: intimitate si mister.

Expozitia reuneste cinci ceramisti activi in Bucuresti, cu o selectie de lucrari axate pe tema intimitatii, a viziunii inedite asupra lumii de aproape, dar si a visului, reveriei. Lucrarile evoca spatii culturale diverse, ce poarta imaginatia din Mediterana in Persia si pana in Japonia, dar si povesti relatate cu farmec feminin si umor bonom, conform paginii de internet a Centrului Cultural Palatele Brancovenesti.



Piesa de teatru Baba care ascultsa Abba

Piesa de teatru Baba care ascultsa AbbaBaba care ascultsa Abba este povestea a doua femei care isi retraiesc tineretea, simbolizata de muzica cunoscutei formatii Abba. O comedie dulce – amaruie despre sensul vietii, despre parinti si copii, despre incredere si prietenie, este descrisa piesa de teatru pe site-ul Metropolis.

Durata: 1h 45min

In regia lui Theo Herghelegiu, cu Luminita Gheorghiu, Emilia Dobrin, Ion Arcudeanu, Dana Voicu, Gabriel Dutu.



Proiect educational de muzica clasica

Proiect educational de muzica clasicaClasic e Fantastic este un proiect educational de muzica clasica destinat copiilor si tinerilor in care sunt implicati cei mai buni muzicieni ai tarii – instrumentistii Filarmonicii George Enescu. Alaturi de ei vor urca pe scena si viitorii muzicieni astazi aflati inca la inceput de drum, studentii Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Artistii se bucura de sustinerea Ministerului Culturii si Cultelor.

Accesul este liber, portile salilor se vor deschide pentru copiii si tinerii doritori de frumos.

Proiectul Clasic e Fantastic este o premiera in Romania. In majoritatea oraselor lumii, la Viena, Paris, München, Hamburg, Londra, Praga, Budapesta, New York marile institutii muzicale de cultura deruleaza de ani de zile programe educationale asemanatoare. Pentru prima stagiune a acestui proiect (2010-2011), obiectivul este de a aduce in salile de spectacol ale Ateneului Roman si ale Conservatorului peste 10.000 de copii si tineri, potrivit ClasiceFantastic.ro.



Balul Primaverii, la Timisoara

Balul Primaverii, la TimisoaraSambata, 19 martie, intre orele 14:00 si 19:00, la Cercul Militar Timisoara are loc Balul Primaverii, anunta site-ul Evive.ro.

Program:

- 14:00 Atelier de pictura pe piatra, reprezentand simboluri aztece: Calendarul Aztec, Quetzalcoatl

- 17:00 Pe urmele urmasilor lui Quetzalcoatl: aztecii

- Atelier de calcularea propriei zile de nastere folosind calendarul aztec

- 19:00 Balul Primaverii (muzica, dans, bal mascat, concursuri, surprize)


Brasov: Best Film Festival 2011

Brasov: Best Film Festival 2011Sambata si duminica, in cadrul Best Film Festival 2011, au loc proiectii ale filmelor inscrise in concurs si din afara concursului, momente de breakdance, freestyle si street dance, potrivit Bestfilmfestival.ro.

Editia a IV-a, desfasurata la Centrul Cultural Reduta, din Brasov, a inceput pe data de 17 martie.

In perioada de desfasurare a festivalului vor fi expuse fotografii 3D de la revista Foto-Video.

Artisti contemporani aradeni la Brasov

Artisti contemporani aradeni la BrasovIn perioada 10 martie – 3 aprilie 2011, Muzeul de Arta Brasov organizeaza, in colaborare cu asociatia "Arad Pro Art" expozitia Artisti contemporani aradeni la Brasov.

Expozitia isi propune sa initieze traditia unor contacte periodice intre centrul artistic brasovean si alte centre artistice, oferind oportunitatea unui necesar schimb de experienta intre artistii contemporani brasoveni si artisti din alte parti ale tarii, potrivit Muzeului de Arta din Brasov.

Cei cinci artisti prezenti in cadrul expozitiei sunt personalitati clar individualizate, ce abordeaza actul artistic din perspective conceptuale si formale diferite, impartasind insa interesul pentru identificarea unui mod autentic de exprimare artistica.



Concert Tudor Gheorghe, in Cluj

Concert Tudor Gheorghe, in ClujDuminica, 20 martie 2011, de la ora 19:00, va avea loc concertul Tudor Gheorghe – "Al Cincilea Anotimp", la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj, informeaza Evenimente in Cluj.

Bilete: Categoria I: 70 lei si Categoria II: 60 lei

Biletele sunt disponibile la Agentia Teatrala (orar 11 – 17) si la Casa de Cultura a Studentilor (orar 10-19).

Sursa foto: MySpace

Targ de produse traditionale si ecologice Sibiu

Targ de produse traditionale si ecologice SibiuMuzeul Astra organizeaza un nou targ de bucate traditionale, in zilele de 19 si 20 martie 2011, orele 10-16. Targul de produse traditionale si ecologice va avea loc in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Acest targ de bucate vizeaza promovarea fermierilor si producatorilor de specialitati traditionale de calitate, dar si prezentarea produselor atestate traditional de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, conform Sibiul.ro.

Targul se inscrie si in proiectul dezvoltat de Fundatia ADEPT Transilvania, de sprijinire a micilor fermieri, proiect finantat din fonduri acordate de catre Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului norvegian de Cooperare pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania.

Prima editie a targului, care se doreste sa fie urmata de cate o editie in fiecare luna in perioada aprilie-octombrie, este organizata de catre Complexul National Muzeal Astra, Directia pentru Agricultura Judeteana Sibiu, Asociatia producatorilor de produse traditionale si ecologice Marginimea Sibiului, Fundatia ADEPT, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.


Teatru, la Iasi: Cafeaua domnului ministru

Teatru, la Iasi: Cafeaua domnului ministruAteneul Tatarasi va prezinta, sambata, ora 19:00, spectacolul de teatru Cafeaua domnului ministru, de Horia Garbea, in regia Mihaelei Arsenescu – Werner. Din distributie fac parte actorii Daniel Chirila, Erica Moldovan si Alina Mindru. Spectacolul este realizat in parteneriat cu Fundatia Culturala Timpul din Iasi, arata site-ul Iasi.InOras.ro.

Pret bilet: 15 lei

Pentru studenti, pensionari si someri, pretul biletului este de 10 lei.