Locul 10 Taco de peste

Restaurant: The Brentwood (Los Angeles)

Pret: 28,5 $

Restaurantul The Brentwood este situat in una din cele mai scumpe zone din Los Angeles si chiar din SUA.

Pe langa portiile de pui prajit care costa 24,5 dolari, clientii acestuia pot cumpara si un taco de peste cu 38,5 dolari, scrie CNBC.

Sursa imagini: CNBC, sxc.hu, freedigitalphotos.net, charleys.com

Locul 9 Hot Dog

Restaurant: Serendipity 3 (New York)

Pret: 79 dolari

Serendipity 3 reprezinta un important obiectiv turistic pentru vizitatorii New York-ului, inca din anul 1954. Jackie Kennedy si Marilyn Monroe sunt doar doua dintre personalitatile care obisnuiau sa frecventeze cunsocutul restaurant american.

Pe 23 iunie 2010, de ziua nationala a hot-dog-ului, Serendipity 3 a reusit sa vanda un hot dog de 30cm prajit in unt de trufe albe si acoperit cu trufe negre si ficat de rata.

Locul 8 Macaroane cu branza

Restaurant: Melisse (Los Angeles)

Pret: 95$

Una dintre delicatesele de sezon ale restaurantului este reprezentata de trufele albe servite cu macaroane si branza. O portie costa 95 de dolari.

Locul 7 Cheesesteak (Friptura cu branza)

Restaurant: Barclay Prime (Philadelphia)

Pret: 100$

Pana de curand clientii restaurantului Barclay Prime puteau sa comande un cheesteak de 100 de dolari, care continea, printre altele, carne de vita Kobe (din regiunea japoneza Hyōgo) , branza Taleggio si homar fiert. In 2011, reteta a fost schimbata

Locul 6 Cafea

Pret: 600$ /450 de grame

Cea mai scumpa cafea din lume este produsa de… o rasa de nevastuici din Asia. Mai exact de catre The Asian Palm Civet.

Boabele acestei cafele cresc doar in Asia de Sud-Est unde arborii de cafea sunt locuiti de aceasta nevastuica. Animalul mananca boabele, dupa care acestea sunt eliminate, urmand ca fermierii sa le separe pentru a crea astfel cea mai scumpa cafea din lume.

Locul 5 Chifla

Restaurant: Westin New York

Pret: 1.000$


Cea mai scumpa chifla din lume contine branza din trufe albe, jeleu din mure goji si frunze din aur. Pretul acesteia a fost de 1.000 de dolari, in vreme ce toate veniturile rezultate din vanzari au fost donate in scopuri caritabile.


Locul 4 Omleta

Restaurant: Norma’s (New York)

Pret: 1.000 $

Omleta "Zillion Dollar Frittata" contine oua, homar si aproape 300 de grame de caviar sevruga. O portie se vinde cu 1.000 de dolari intr-un restaruant din centrul orasului New York.

Locul 3 Pizza

Restaurant: Bella Napoli

Pret: 4.200 $

In 2006, Domenico Crolla, seful bucatariei restaurantului Bella Napoli a creat „Pizza Royale 007”. Printre topinguri se gasesc homarul marinat in coniac, caviarul in sampanie, carne de vanat si fulgi comestibili din aur de 24 de karate.

Locul 2 Hambruger

Restaurant: Fleur de Lys (Las Vegas)

Pret: 5.000 $

Asa-zis-ul „FleurBurger” contine carne de vita Kobe, trufe negre si ficat de rata, fiind servit intr-o chifla-briosa de trufe. De asemenea, clientii primesc si o sticla de vin Chateau Pétrus 1990,

Locul 1 Inghetata

Restaurant: Serendipity 3 (New York)

Pret: 25.000


In 2006, o portie de "Frrozen Haute Chocolate" realizata de bucatarii de la Serendipity 3 a fost vanduta cu 25.000 de dolari. Inghetata a fost servita intr-o cupa a carei baza era poleita cu aur de 18 karate si diamante.

Inghetata este servita cu un sos de ciocolata de 2.600 de dolari - „La Madeline au Truffle” - si o lingurita de aur incrustata cu diamante pe care clientii o pot pastra.