Adevarul

AdevarulAdriane, nici nu stii cat de mic incepi sa fii!, scrie Adevarul.

La presiunile socialistilor europeni, liderul PSD, Victor Ponta, l-a somat pe Adrian Severin sa demisioneze si din partid, si din Parlamentul European si i-a dat un ragaz de 24 de ore. In apararea lui Severin a sarit Adrian Nastase, care a spus ca partidul nu trebuie sa se grabeasca sa dea oameni afara. Severin si Nastase conduc Institutul „Ovidiu Sincai“.

Gandul

GandulCum ajunge sa se scumpeasca de trei ori mancarea, de la granita pana pe raftul magazinelor. Ministerul Agriculturii: “Din pacate, nu avem ce face”, anunta Gandul.

Cartofii intra in tara cu un pret mediu de 70 de bani pe kg, iar la magazine se vand cu cel putin 3,5 lei pe kg. In Romania, mancarea de import ajunge pe rafturile magazinelor cu un pret de pana la trei ori mai mare decat pretul cu care intra in vama, potrivit calculelor facute de gandul pe baza datelor de la Ministerul Agriculturii si INS. De exemplu, cartofii proveniti din comertul intracomunitar au ajuns in Romania anul trecut la un pret mediu de circa 70 de bani pe kg, in timp ce la magazine nu pot fi cumparati cu mai putin de 3-3,5 lei. La mai multe produse, printre care ulei, carne, zahar, lapte, cafea diferentele intre preturile medii cu care aceste marfuri ajung in granita si cele cu care sunt cumparate sunt de pana la 2,5 ori.

Romania Libera

Romania LiberaBlaga s-ar putea alatura echipei Boc chiar inainte de alegeri, informeaza Romania Libera.

Vicepresedintele PDL, Valeriu Stoica, a argumentat in interviul pentru Romania Libera de ce il sustine pe Emil Boc pentru un nou mandat in fruntea PDL: fiindca este o solutie de mijloc intre reformistii radicali de tipul Monicai Macovei si traditionalistii de tipul Vasile Blaga. Totusi, Valeriu Stoica ii vede pe ambii in noua conducere a partidului, care va fi votata la Conventia Nationala a PDL programata pentru 14 mai. Valeriu Stoica nu s-a hotarat daca mai candideaza pentru inca un mandat, nu pare sa fie de acord cu un tehnocrat in fruntea guvernului si vrea sa-si extinda cultura de vita-de-vie pana la 30-40 de hectare.


Curierul National

Curierul NationalCurierul National: Tiparire sa fie, dar s-o stim si noi!

Inflatia de 7-8% nu trebuie sa fie surprinzatoare, avand in vedere ca masa monetara in circulatie a crescut in ultimul an cu 10,8%. Romania ramane tara cu inflatia cea mai ridicata din Europa, iar scumpirile din ultima jumatate de an au lovit in nivelul de trai al majoritatii populatiei active care a fost nevoita sa suporte in acelasi timp si ajustari nominale ale veniturilor.