Financiarul

FinanciarulFirma de confectii a lui Cons­tantin Contac, un controversat aface­rist-politic cercetat de DNA, conduce un consortiu de socie­tati detinute de familia sa, care vor repara pentru 100 de milioane de lei drumurile din judetul Suceava, desi Con­si­liul Judetean detine o societate de as­fal­tari aflata in insolventa din cauza da­to­riilor neplatite.

Contac este fostul pre­se­dinte PSD al judetului Botosani, dar care a facut la timp mutarea catre gratiile Pu­terii atat la nivel declarativ, cat si financiar, prin plata unor sponsorizari catre PDL, scrie pe prima sa pagina cotidianul Financiarul.

Curierul National

Curierul NationalCurierul National titreaza pe prima pagina ca Presedintele Traian Basescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by ca nu va promulga legile privind TVA redusa la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, au declarat surse guvernamentale.

"Guvernul nu cauta solutii pentru compensarea veniturilor care nu s-ar incasa prin aplicarea TVA redusa la alimente sau neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, pentru ca FMI nu le ia in calcul. Cei de la FMI au primit asigurari de la presedintele tarii ca ambele legi nu vor fi promulgate si vor fi retrimise Parlamentului", au spus sursele citate.

Adevarul

AdevarulNoua lege a Educatiei prevede ca Istoria Romanilor si Geografia Romaniei se vor preda si in limbile minoritatilor nationale, informeaza Adevarul pe prima pagina.

Guvernul a finalizat legea miercuri noapte. Opozitia acuza ca UDMR a obtinut invatamant extins in limba maghiara in schimbul voturilor de sustinere a Guvernului.

Gandul

GandulGandul scrie ca in cazul in care Executivul cedeaza presiunii Fondului si modifica OUG 50 astfel incat aceasta sa nu se mai aplice creditelor vechi, clientii ar putea fi chemati din nou la ghisee pentru a semna noi acte aditionale, care sa le anuleze pe cele vechi.

Oficialii romani sustin ca Fondul Monetar International ar conditiona acordarea celei de-a saptea transe din acord, int valoare de 870 de milioane de euro, prin eliminarea din Legea Creditelor a prevederii care se refera la aplicarea ei inclusiv pentru contractele aflate deja in derulare, masura care, sustin bancherii, este retroactiva, deci nelegala.

Romania Libera

Romania LiberaIsi poate permite Romania sa refuze semnarea unui nou acord cu FMI, se intreaba Romania Libera.

Intrebarea este cu atat mai actuala cu cat acordul expira in primavara anului viitor si exista semne din ce in ce mai clare ale divergentelor dintre FMI si Guvern. Oficiali ai FMI au conditionat ieri acordarea urmatoarei transe de revizuirea drepturilor clientilor bancari prevazute prin OG 50. Nici reducerea cotei unice, a contributiilor sociale sau cresterea salariului minim, dorite de Guvern, nu au fost vazute cu ochi buni de FMI. In aceste conditii este oportuna semnarea unui nou acord?